Gemeente Heeze-Leende


Geld zoeken loont. Workshop voor verenigingen.

Er is een tijd geweest dat er met één briefje van een vereniging aan de overheid met succes gevraagd kon worden een tekort aan te zuiveren.

Tegenwoordig is dit anders: een vereniging moet steeds meer zelf de benodigde middelen bijeenbrengen. Een bestuur blijft altijd op zoek naar geld. Daarbij is de contributie meestal de vaste en de grootste bron van inkomsten. Vaak heeft men nog andere (vaak eenmalige) inkomstenbronnen, maar is er wel sprake van een structurele bron van inkomsten? Het zoeken naar geld is een zaak voor de hele vereniging en vergt een goede organisatie.

Het Steunpunt Vrijwilligers helpt verenigingen graag aan ideeën en tips om effectief op zoek te gaan naar inkomsten voor de vereniging en organiseert daarom de workshop:

Geld zoeken loont

Datum: maandag 29 maart 2004
Tijd: 19.00-21.00 uur
Locatie: Hof van Leende, Hofpad 2 Leende (aan de Margrietlaan)

Tijdens de workshop krijgt men antwoord op vragen als: is het verenigingsbestuur ingesteld op het zoeken naar inkomsten? Welke fondsen zijn er om onze vereniging te ondersteunen? Is sponsoring iets voor onze vereniging? Welke inkomstenbronnen zijn er? Hoe kunnen wij naar inkomsten zoeken voor onze vereniging?

Aanmelden kan voor 19 maart a.s. bij de coördinator van het Steunpunt Vrijwilligers, Diny Simkens, tel. 040 22 41 458. De Steunpunten Vrijwilligerswerk Heeze-Leende en Geldrop-Mierlo hebben een samenwerkingsverband met Rabobank Geldrop en Heeze-Leende. De Rabobank biedt gedurende het jaar een aantal workshops aan voor vrijwilligersorganisaties die in het teken staan van het besturen van een vrijwilligersorganisatie. De workshop Geld zoeken loont maakt hier onderdeel van uit. De workshop wordt aangeboden aan bestuursleden van verenigingen. Er kan maximaal 1 persoon per vereniging deelnemen, bij voorkeur de voorzitter van een vereniging.