FLECTION INTERNATIONAL
http://www.flection.nl



Flection neemt moderne refurbishing-fabriek in gebuik

CULEMBORG - De nieuwe productiefaciliteit van Flection in Culemborg is recent officieel in gebruik genomen.
De nieuwe productiefaciliteit van Flection is één van de modernste refurbishinglocaties in Europa. Zo is de productie-doorloopsnelheid van twee weken teruggebracht naar twee dagen. Computers worden binnen die twee dagen getest, de harde schijven gewist en voor verkoop geschikt gemaakt. De capaciteit bedraagt op dit moment 300.000 units per jaar.
De opening werd verricht door Mark de Jongh (commercieel directeur Flection), Fred Knitel (CEO Shanks Nederland) en Ewit Roos (directeur Livingston Benelux).

'Met onze nieuwe productiefaciliteit nemen we nu een gigantische voorsprong op onze concurrenten en kunnen we aan onze leveranciers sneller en beter rapporteren en een hogere opbrengst voor hen realiseren. Daarnaast kan het aanbod voor onze klanten beter worden afgestemd op hun eisen. De flexibiliteit van de productie is ongeëvenaard', aldus Joep van Loon, algemeen directeur van Flection International. 'We zijn nu in Europa de eerste door Microsoft geauthoriseerde refurbisher. Onze computers zijn daardoor completer dan ooit voor de zelfde prijs.'

Ewit Roos is samen met Mark de Jongh één van de oprichters van Flection. In 1995 zijn ze samen in Amsterdam begonnen met de verkoop van gebruikte computerhardware. Op dit moment is Flection marktleider in Europa met vestigingen in Nederland, Belgie, Duitsland, Groot-Brittanië en Spanje.

Refurbishing is het voor verkoop geschikt maken van gebruikte computers. Dit bestaat uit onder andere uit het testen, het opwaarderen en het opnieuw verpakken van de computers. Hierdoor wordt de levensduur van een computer verlengd en wordt het milieu ontlast.

Over Flection
Grote ondernemingen, financiële instellingen en computerfabrikanten maken gebruik van Flection om afgeschreven computerhardware voor hergebruik geschikt te maken. Centraal in de integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

FLECTION INTERNATIONAL een toonaangevende Europese refurbisher en remarketer van computerhardware. FLECTION INTERNATIONAL is onderdeel van het Britse beursgenoteerde SHANKS plc.
SHANKS plc telt 4.800 medewerkers, die met elkaar een jaarlijkse omzet van EUR 800 miljoen genereren. FLECTION INTERNATIONAL heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje.


---


-