Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 maart 2004

Aanhouding na ontucht

Man aangehouden na plegen ontucht met 6 jarige jongen

Enschede

Maandagmorgen 15 maart werd een 37 jr. Enschedeer in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het plegen van ontucht met een minderjarige. Begin december werd door de moeder van een 6 jarige Enschedese jongen aangifte gedaan van ontucht, gepleegd in het najaar van 2003. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding hiervan werd de 37 jr. aangehouden en in de loop van maandag de 15e in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. Slachtoffertje en verdachte wonen bij elkaar in de buurt. (bps: 04-156460)

Auto gestolen

Zwarte Fiat Uno ontvreemd bij de woning van eigenaresse

Enschede

Maandagavond 15 maart tussen 22.15 en 23.55 uur werd bij de woning van een 19 jr. Enschedese een zwarte Fiat Uno met het kenteken ZF-37-LN ontvreemd. Het vermoeden bestaat dat de diefstal omstreeks 23.55 uur is gepleegd, de eigenaresse lag in bed en hoorde een auto wegrijden, waarvan volgens haar het geluid overeenkwam met dat van haar auto. Toen ze even later ging kijken was haar auto inderdaad verdwenen. (bps: 04-032094)

Aanhouding na vernieling

Man aangehouden die met tafel ruit vernielt

Enschede

Maandagavond 15 maart om ongeveer 23.10 uur werd gemeld dat bij een gebouw aan de Molenstraat in Enschede een ruit was ingegooid. Ter plaatse bleek dat de dader, een 28 jr. Enschedeer, de politiemensen al op stond te wachten en direct vertelde dat hij de ruit had ingegooid met een tafel. Hij had woorden met iemand anders gehad en had daarop de ruit vernield. De 28 jr. is aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. Hij is dinsdag de 16e afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-032080)

Hennepplantage ontdekt

Bij toeval hennepplantage ontdekt en ontruimd

Enschede

Dinsdagmorgen 16 maart omstreeks 01.30 uur werd door een getuige gemeld dat hij had gezien dat een man een pand aan de Schietbaanweg binnenging. De man zou het pand via de garage zijn binnengegaan. Bij controle konden de politiemensen ook via de garage naar binnen maar troffen in plaats van een mogelijke insluiper, een hennepplantage aan met ongeveer 660 planten. Het geheel is ontruimd en in opdracht van de officier van justitie vernietigd. Een onderzoek naar de eigenaar van de plantage zal worden ingesteld. De man die door een getuige naar binnen was zien gaan is in het pand niet meer aangetroffen. (bps: 04-032097)

Aanhouding na mishandelingen

Man aangehouden die twee ex vriendinnen mishandeld heeft

Enschede / Hengelo

Maandagmiddag 15 maart kwam een 20 jr. Hengeloër zich aan het politiebureau aan de Marskant in Hengelo melden. Dit omdat de politie al een aantal weken naar hem zocht. Hij wordt ervan verdacht op 21 februari jl. een 31 jr. ex vriendin aan de Pollenbrink in Enschede te hebben mishandeld en op 6 maart jl. een tweede ex, een 16 jr. Nijverdalse, op de Marktstraat in Hengelo. Een onderzoek naar zijn verblijfplaats was ingesteld en op diverse adressen was ondertussen naar hem gezocht, met als resultaat dat hij zichzelf kwam melden. Vanuit Hengelo is hij overgebracht naar Enschede waar hij in verzekering is gesteld en voor veder onderzoek is opgesloten. (bps: 04-021734 / 04-027982)

Rijden onder invloed

Automobilist met 1.10 promille achter het stuur

Hengelo

Maandagavond om ongeveer 19.40 uur werd een 55 jr. automobilist uit Enschede gecontroleerd op de Twekkelerweg in Hengelo. Alcoholgebruik bleek en na aanhouding wees de ademanalyse aan het bureau 1.10 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-032024)

Ergerlijke mishandeling

16 jr. jongen mishandeld door twee anderen, politie zoekt getuigen

Losser

Maandagmiddag verscheen een 16 jr. jongen uit Glane aan het politiebureau in Losser. Hij vertelde dat hij vrijdagmiddag de 12e maart tussen 15.10 en 15.30 uur over het fietspad van de Oldenzaalsestraat in Losser had gefietst vanuit de richting Oldenzaal. Hij was ingehaald door drie jongens op een fiets, die hem zonder enige aanleiding tot stoppen dwongen. Een van de drie fietste door en de andere twee trokken hem van zijn fiets en gooiden hem op de grond waar hij werd geschopt en geslagen. Ook werd door de grootste van de twee zijn linkerarm dusdanig op zijn rug gedraaid dat hij zich daar voor onder doktersbehandeling heeft moeten stellen in het ziekenhuis. Zijn linkerarm zit nu in een mitella. Toen hij het uitgilde van de pijn stopte er een mevrouw op een fiets die de beide jongens wegjoeg en hem omhoog hielp en een stukje met hem is meegefietst. Een onderzoek wordt ingesteld en de politie wil graag in contact komen met de mevrouw die de 16 jr. heeft geholpen en met eventuele andere getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen. (bps: 04-031940)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --