TEMPO-TEAM


TEMPO-TEAM

Tempo-Team: onzekerheid Consense ongegrond

Dit is een origineel persbericht.

Tempo-Team: onzekerheid Consense ongegrond
Een reactie op het artikel 'Maarssens model ligt onder vuur' uit de Volkskrant van 13 maart 2004

Amsterdam, dinsdag 16 maart 2004

In de regiobijlage Utrecht van de Volkskrant van afgelopen zaterdag wordt in het artikel 'Maarssens model ligt onder vuur' opnieuw de samenwerking tussen gemeente Maarssen en Consense Social Support ter discussie gesteld. Er wordt o.a. verondersteld dat de samenwerking van de initiatiefnemers achter Consense - Deloitte, Tempo-Team en Elsevier Bedrijfsinformatie - onzeker is.

Tempo-Team is verbaasd over deze berichtgeving en betreurt de onrust die hierdoor wordt gecreëerd. De betrokken partijen hebben aan de gemeente Maarssen een garantstelling afgegeven waarin ieders aansprakelijkheid en de daarmee samenhangende verplichtingen nauwkeurig staan vastgelegd. Continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening zijn hierdoor te allen tijde gewaarborgd. 'De dienstverlening is zichtbaar verbeterd', aldus Hans Scheper, operationeel manager van Consense.'In het laatste halfjaar van 2003 zijn 80% van de aanvragen binnen de gestelde termijn afgehandeld, in het eerste kwartaal van 2004 is dat al 85%.'

Er wordt gesuggereerd dat Consense, zonder een officiële bestuursovereenkomst, taken aangaande de uitvoering van de Bbz (Besluit bestandsverstrekking zelfstandigen) zou hebben uitbesteed aan de gemeente Utrecht. Er vinden hierover wel gesprekken plaats maar van een officiële overdracht is geen sprake.

Ook zouden binnen de betrokken partijen de eigendomsverhoudingen niet duidelijk zijn. Dit naar aanleiding van een uitspraak van een medewerker van Deloitte. Er vinden momenteel gesprekken plaats over een mogelijke overname van aandelen, maar het is nog te vroeg om daar conclusies aan te verbinden. Het vermoeden dat Consense haar activiteiten in de nabije toekomst zal staken en dat uitkeringsgerechtigden daar de dupe van zouden zijn, is ongegrond.

Tempo-Team heeft vertrouwen in Consense. Door de bedrijfsmatige aanpak is de uitvoering sterk verbeterd en vertoont het bedrijfsresultaat een bestendig stijgende lijn. Ook het aantal klachten van cliënten is t.o.v. 2002 sterk afgenomen. Tempo-Team is voornemens om het vijfjarig contract met de gemeente Maarssen uit te dienen. In dit contract is bepaald dat jaarlijks een uitvoeringsovereenkomst wordt vastgelegd. Over de jaarovereenkomst 2004 worden in het kader van de invoering van de Wet Werk en Bijstand op een later moment onderhandelingen gevoerd met alle betrokken partijen. Eerst wordt onderzocht welke wijzigingen c.q. beleidskeuzes de uitvoering van de WWB in Maarssen met zich meebrengt.


Noot voor de redactie,