Rotterdam Airport

KLM Jet Center opent op Rotterdam Airport

PERSBERICHT KLM Jet Center opent op Rotterdam Airport

16 maart 2004

KLM Jet Center verzorgt met ingang van heden afhandelingsactiviteiten voor particulier (zakelijk) verkeer op Rotterdam Airport. De afgelopen jaren tekent zich een sterk toenemende belangstelling - vooral vanuit de zakelijke markt - om 'via een persoonlijke time table' te reizen af. Deze efficiënte wijze van vervoer wordt mogelijk door gebruik te maken van speciaal daartoe gecharterde vliegtuigen of helikopters. Met het openen van een zogeheten Jet Center op de luchthaven Rotterdam breidt KLM de afhandelingsactiviteiten, en daarmee de service op dit gebied, uit. Het KLM Jet Center beschikt voor dit doel over uiterst efficiënte voorzieningen welke gekenmerkt worden door een decente luxe.

De vraag naar vluchten op maat, dat wil zeggen met een speciaal voor dit doel gecharterd vliegtuig op door de klant gewenste aankomst- en vertrektijden, met een bijbehorende persoonlijke afhandeling is de laatste jaren fors gestegen. De voornaamste redenen om voor deze vorm van vervoer te kiezen zijn snelheid, gemak en (zoals hiervoor al gesteld) de volkomen flexibiliteit ten aanzien van het gewenste vluchtschema. Ook speelt in dit segment de privacy van de reizigers een belangrijke rol.

Zowel individuele reizigers, kleine gezelschappen van twee of meer personen, maar zelfs groepen maken in toenemende mate gebruik van de mogelijkheid om een 'eigen' vliegtuig of helikopter te charteren. Behalve flexibiliteit ten aanzien van aankomst- en vertrektijden speelt het feit dat ook bestemmingen (luchthavens) die in géén enkele lijndienstregeling voorkomen kunnen worden aangedaan, een belangrijke rol. De vluchten worden uitgevoerd met uiterst moderne straal- en turboprop vliegtuigen, of helikopters. Voor de straalvliegtuigen geldt dat de actieradius van deze machines tegenwoordig ook rechtstreekse intercontinentale vluchten mogelijk maakt.
Waar met lijndienstvluchten voornamelijk tussen hoofd- en andere grote steden wordt gevlogen, bieden de vluchten volgens het maatwerksysteem een veel ruimer scala aan mogelijkheden, hetgeen de efficiëntie ten goede komt.
In combinatie met het vliegen via regionale luchthavens wordt zo niet alleen het aantal mogelijke bestemmingen aanzienlijk vergroot, maar kan door de overzichtelijkheid van deze luchthavens bovendien een aanzienlijke tijdwinst worden bereikt.

Maurice van der Heijden, directeur KLM General Aviation: 'Rotterdam Airport is voor ons een logische keus. Rotterdam heeft een uiterst professionele en zeer klantgerichte luchthaven, waarvan het serviceniveau exact aansluit op de wensen en verwachtingen van onze passagiers. Alles is gericht op snelheid, veiligheid en 'passenger comfort'. Gelegen in het zakelijk zeer belangrijke Zuidwest Nederland, vormt Rotterdam Airport zowel voor inkomende als vertrekkende passagiers de ideale optie. Niet alleen onze passagiers, maar ook piloten vliegen graag via Rotterdam, omdat je hier na het starten van de motoren vrijwel direct kunt vliegen, doordat Rotterdam Airport geen lange taxiwegen of tijdrovende procedures kent.' KLM collega mevrouw mr. E. van Galen, directeur KLM Cityhopper: 'Ook wij zijn heel blij met deze ontwikkeling. Wij merken dat in toenemende mate belangstelling bestaat voor groepen om één van onze Fokker 50's of Fokker 70's te charteren voor bijvoorbeeld incentives, een fabrieksbezoek, de doop van een schip of gezamenlijk beursbezoek. Het serviceniveau van het KLM Jet Center sluit naadloos aan bij de wensen van onze klanten die bij het maken van hun reis optimale snelheid en gemak willen. Door gebruik te maken van het KLM Jet Center hebben ze bij wijze van spreken "behalve een eigen vliegtuig ook een eigen luchthaven."

Behalve afhandelings- en kantoorgebouwen beschikt het KLM Jet Center over twee vliegtuighangars, een apart platform, alsmede een tankdienst. Tot en met 31 december 2004 worden Flying Dutchman leden met een speciale attentie in het KLM Jet Center welkom geheten. KLM verzorgt al sinds 1986 de afhandeling van particulier (zakelijke) vluchten op Schiphol Oost.