Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 maart 2004

Verkeersongeval met letsel

Automobilist rijdt tegen boom en belandt daarna in de sloot

Hoge Hexel

Op maandag 15 maart omstreeks 08.15 uur rijdt een 20-jarige automobilist uit Gronau (Dld) over de Hexelseweg. De man kwam vanuit de richting Hoge Hexel en reed in de richting van Daarle. Door nog onbekende oorzaak verliest de man de controle over zijn auto. Hij slingert over de weg en komt aan de rechterzijde in de berm. Vervolgens raakt hij met de zijkant van de auto een boom en komt tenslotte gedeeltelijk in de rechtsgelegen sloot tot stilstand. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (bps: 04-031637)

Hennepkwekerijen geruimd

Twee hennepkwekerijen aangetroffen en geruimd

Almelo

Op maandagochtend 15 maart is in een loods aan de Boomshoeksstraat een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn ruim 600 planten evenals de nodige apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgenomen. Op dinsdag 16 maart omstreeks 09.50 uur is een 28-jarige Almeloër aangehouden nadat hij zich aan het politiebureau meldde als eigenaar van deze kwekerij. Hij is voor nader verhoor opgesloten.

Omstreeks 13.15 uur diezelfde dag is tijdens een onderzoek een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Bornsestraat. Op vier verschillende kamers zijn kwekerijtjes aangetroffen. In totaal gaat het om 301 planten. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. Tegen de verdachte, een 38-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-018168)

Valse aangifte mishandeling

De aangifte van mishandeling middels een steekvlam uit een spuitbus blijkt verzonnen

Wierden

Op woensdag 3 maart deed een 15-jarige jongen uit Wierden aangifte van ernstige mishandeling middels een steekvlam uit een spuitbus. Zie voor de volledigheid onderstaand cursief weergeven persbericht, zoals dit u destijds is toegezonden. Tijdens de verhoren van de aangever en de twee getuigen bleken er verschillen te zijn in de verhaallijnen. Toen het drietal nader aan de tand werd gevoeld gaven ze toe dat ze hadden gelogen. De drie jongens, allen 15 jaar oud en inwoners van Wierden, hadden geëxperimenteerd met spuitbussen en vuur. Toen er tijdens het experiment een geweldige steekvlam ontstond vatte de aangever, die zich precies in de vuurlinie bevond, vlam en brandde over zijn hele lengte voor de duur van ongeveer 5 seconden. Door zich daarna van zijn buitenkleding te ontdoen, kon hij het vuur doven en werd erger voorkomen. Ook een van de andere jongens raakte in brand, doch hij reageerde onmiddellijk door zijn jas uit te trekken, waardoor hij ongedeerd bleef. Daarna verzonnen ze gedrieën de mishandeling door andere jongens. De gewonde 15-jarige is door het oog van de naald gekropen. Ze spraken van een steekvlam van zeker 2,5 meter. In overleg met justitie zal het vervolgtraject bekeken worden. (bps: 04-026641/031918)

Ernstige mishandeling

Jongen loopt brandwonden op na een steekvlam uit een spuitbus welke op hem gericht werd

Wierden

Op woensdag 3 maart doet een 15-jarige jongen uit Wierden aangifte van mishandelingen. Op dinsdag 2 maart omstreeks 19.45 uur fietste hij met twee vrienden over de Dahliastraat. Er fietst hen een groepje van vijf onbekende jongens tegemoet en een van hen vraagt om een vuurtje. De 15-jarige stopt en houdt hem zijn aansteker voor om vuur te geven. Ineens spuit een van de jongens uit het groepje met een spuitbus in het vuurtje waarop een grote steekvlam ontstaat. De 15-jarige slaat ter bescherming zijn handen voor zijn gezicht. Het groepje jongens gaat er na dit incident snel vandoor richting Akeleistraat. De jongen heeft zich onmiddellijk daarna met water gespoeld, dit kon echter niet meer voorkomen dat hij eerste en tweede graads brandwonden aan zijn gezicht en een hand oploopt. Van degene die het vuurtje vroeg is het volgende signalement bekend: ongeveer 17 jaar oud, 1.80m lang, middellang stekelig donkerbruin haar en gekleed in een donkere jas en een vale spijkerbroek. Een jongen uit de groep had in ieder geval een petje op met de opdruk 'Lonsdale". De politie neemt deze zaak hoog op en verzoekt eventuele getuigen zich te melden onder telefoonnummer 0900-8844. (bps: 04-026641)

Aanhouding na winkeldiefstal

Winkelier achtervolgt verdachte en houdt hem aan

Holten

Op maandag 15 maart omstreeks 15.00 uur vindt in een winkel aan de Dorpsstraat een winkeldiefstal plaats. De verdachte verlaat de winkel waarna het diefstalalarm afgaat. De 62-jarige eigenaar bedenkt zich geen moment en holt erachteraan. Aan de Larenseweg krijgt de eigenaar een lift van een passant waardoor hij de verdachte kon inhalen. Hij krijgt de verdachte, een 30-jarige man uit Gorssel te pakken en draagt hem over aan de inmiddels gearriveerde politie. De verdachte wordt daarop aangehouden. Hij kon na verhoor met een proces-verbaal het bureau weer verlaten. (bps: 04-031911)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --