Gemeente Enschede

Nieuwe mogelijkheden in het Digitaal Loket


Enschede, 16-03-2004

Via het Digitaal Loket van de gemeente Enschede kunnen vanaf heden een aantal nieuwe producten worden afgehandeld.

Stemmen vanuit het buitenland
Aan de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer of het Europees Parlement kunnen ook Nederlanders die buiten Nederland wonen deelnemen. Via het digitale loket kunnen zij een verzoek tot registratie als kiezer invullen en uitprinten.

Reclamevergunning
Op openbaar terrein (grond die in het bezit is van de gemeente) mag maar in bepaalde gevallen en in vaststaande vormen reclame worden gemaakt. Voor het maken van reclame op particulier terrein dient u een reclamevergunning aan te vragen. Dit kan nu ook via het digitale loket van de gemeente Enschede.

Kaarten en plattegronden
Er zijn verschillende kaarten en plattegronden te verkrijgen. Het is mogelijk om de gehele stad op A4-formaat en om zeer gedetailleerde informatie met een bepaalde schaal op kaart te verkrijgen. Deze kaarten zijn nu ook via het digitale loket op te vragen.

Thuiszorg
Met thuiszorg kan iemand zelfstandig blijven wonen of na een ziekenhuisopname eerder terug naar huis. Thuiszorg is hulp, aangepast aan de persoonlijke situatie. Thuiszorg is bedoeld om mensen te helpen zelfstandig te blijven wonen. Vanaf vandaag biedt de gemeente Enschede de inwoners informatie over de thuiszorg via het digitale loket. Zo kan er onder andere bekeken worden welke voorzieningen er zijn, voor wie ze bedoeld zijn en wat de procedure is.

Het Digitaal loket werd in 2003 193.880 keer bezocht en er werden in 2003 2665 verhuizingen via het Digitaal Loket doorgegeven. Het Digitaal Loket van de gemeente Enschede is te bereiken via www.loket.enschede.nl en via de gemeentelijke website www.enschede.nl onder Digitale Loketten.

---

Gepubliceerd op 16-03-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar