Gemeente Enschede

Zaterdagmarkt van Enschede gekozen tot beste markt 2004


Enschede, 16-03-2004

Het marktleven in Nederland bloeit! Dus schreef de CVAH, de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel, ook dit jaar de wedstrijd 'de beste markt van Nederland' uit. Van de circa 450 markten in Nederland meldden zich er 127 aan voor deelname. En de welverdiende winnaar dit jaar is de zaterdagmarkt in Enschede.

Uit de 127 aanmeldingen selecteerde de vakkundige jury drie genomineerde markten. Dit jaar waren dat de markt van Enschede, Groningen en Leeuwarden. Tijdens het druk bezochte jaarlijkse congres van de CVAH, op 15 en 16 maart jongstleden, in het Preston Palace in Almelo, kwam de zaterdagmarkt in Enschede als de béste markt van Nederland in 2004 uit de bus.

Veelzijdig getoetst en goed bevonden
De strenge jury toetste de zaterdagmarkt in het nieuwe centrum van Enschede met behulp van de meest uiteenlopende criteria. Zoals de kwaliteit van de kramen, de presentatie van de aangeboden waren, de ligging, de indeling, bereikbaarheid en algemene voorzieningen. Daarnaast wordt de zaterdagmarkt in het zojuist vernieuwde centrum van Enschede omgeven door grote winkelformules. Een bijzonderheid is dat zich onder de markt een van de grootste ondergrondse parkeergarages van Nederland bevindt voor maar liefst 1700 auto's en 1100 fietsen. Op al deze punten, en nog veel meer, scoorde de markt in Enschede dermate hoog en goed dat zij zich voor 2004 welverdiend met de eretitel 'de beste markt van Nederland' mag tooien.

---

Gepubliceerd op 16-03-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar