Politie IJsselland


Persinformatie Deventer
van Maandag 15-mrt-2004 07:00 uur
tot Dinsdag 16-mrt-2004 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891


Oplichting door glazenwasser

Vanaf augustus 2003 tot en met 9 maart 2003 werd er door een man in diverse wijken in Deventer en omgeving geld opgehaald voor het wassen van ramen bij de mensen thuis. In bijna alle gevallen waren daar de ramen niet gewassen. Door een smoes op te hangen kreeg hij het vaak voor elkaar dat hij toch geld kreeg. In deze zaak is een 23-jarige man uit Deventer aangehouden. Het onderzoek loopt nog. In verband met dit onderzoek worden benadeelden, die nog geen aangifte hebben gedaan, verzocht zich met de politie in verbinding te stellen, telefoon 0900-8844.
(04-021015)


Snorfietster gewond bij aanrijding

Deventer - Maandagmorgen, omstreeks 09.40 uur, reed een 41-jarige fietster op de Hoge Hondstraat en wilde linksaf te slaan om de Diepenveenseweg op te rijden. Ze zag hierbij een rechtdoorgaande 41-jarige snorfietster over het hoofd. Deze reed op dat moment achter een gesloten bestelbus en was dus onzichtbaar voor de fietster. De bestelbus stopte om de snorfiets voorrang te verlenen. De fietster dacht dat ze van de bus voorrang kreeg en reed dus door. De snorfietster kwam hard ten val en liep knieletsel op. De fietster kwam ook ten val en liep licht letsel op. De snorfietster werd door de ambulance naar het Deventer Ziekenhuis vervoerd. De snorscooter had ondeugdelijke remmen.
(04-030575)


Fietsendief aangehouden

Deventer - In de afgelopen nacht, omstreeks 02.00 uur, werd door een getuige gezien dat een manspersoon met twee fietsen aan het sjouwen was op de Boxbergerweg. Politiemensen stelden ter plaatse een onderzoek in. In de eerste instantie zagen zij niets. Even later troffen zij een getuige. Een collega van hem had gezien dat een man 2 fietsen uit de Middelweg, van de gangpaden aan het dragen was. Bij onderzoek zagen de politiemensen een 24-jarige man uit Deventer uit de bosjes komen. Hij wilde wegrennen maar werd aangehouden. De fietsen werden uit de bosjes gehaald en in beslag genomen. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.
(04-030900)


Inbraak in horecabedrijf

Deventer - In het afgelopen weekeinde werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Brink. Aan de voorgevel van het pand is een luik opengebroken. Het gehele pand is doorzocht. Diverse sigaretten-, snoep- en gokautomaten zijn opengebroken. Vooralsnog zijn er sigaretten, cd's en kleingeld ontvreemd.
(04-030678)


Poging tot diefstal van computers

Deventer - Vannacht, omstreeks 03.30 uur, werd door de beveiligingsdienst een inbraak gemeld in een school aan de Zutphenseweg. De inbrekers hadden een twintigtal computer-systeemkasten in de gang klaar gezet. De kabels waren losgeknipt. Voor zover bekend zijn er geen computers weggenomen.
(04-030904)


Verdachte van mogelijke poging tot aanranding aangehouden


Deventer - Begin vorige week kwamen er bij de politie in Deventer een paar meldingen binnen van ouders over het op straat aanspreken van jonge kinderen. Dit gedrag van de man, die in een rode bestelbus bestuurde, verontrustte een aantal ouders.

Naar aanleiding van deze meldingen stelde de Deventer politie een onderzoek in naar deze bestuurder en bus. Deze werden dit weekend getraceerd. Omdat op dat moment nog geen sprake was van een strafbaar feit, werd de bestuurder maandagochtend ontboden aan het politiebureau in Deventer. Tijdens het verhoor gaf de 29 jarige Deventernaar toe enkele meisjes te hebben aangesproken.


Oproep

Ook spreekt hij over een mogelijke aanranding van een naar schatting 12 tot 16 jarig meisje, die in het bijzijn van haar vermoedelijk 2 jongere broertjes, onzedelijk betast werd. Dit feit zou hebben plaats gevonden, nadat deze drie kinderen bij een bushalte aan de van Lithstraat waren opgepikt. De kinderen werden nadien op het Stationsplein in Deventer afgezet. Mogelijk dat ze vanaf dat punt verder konden c.q. moesten reizen. De dader maakte toen gebruik van een zwarte personenauto.

De politie wil graag in contact komen met dit meisje, haar twee broertjes of hun ouders.
Zij worden verzocht om met de zedenrecherche in Deventer te bellen (0900 - 8844).

In overleg met het Openbaar Ministerie is de man aangehouden en in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.


---- --