Programmabureau Advies Overheid.nl

Vernieuwde website gemeente Achtkarspelen online

De gemeente Achtkarspelen is vanaf vandaag met een geheel vernieuwde website op het internet te vinden. Met de nieuwe site zet de Noordoost Friese gemeente een grote stap naar verbeterde interactieve dienstverlening. Op de vernieuwde site treft de bezoeker een zeer uitgebreide producten- en dienstencatalogus aan die veel informatie bevat over uiteenlopende zaken die de gemeente aanbiedt.

Daarnaast kunnen verschillende formulieren gedown- en ge-upload worden. Verder worden er regelmatig peilingen gehouden, zodat inwoners hun mening kunnen geven over velerlei onderwerpen, en volgt er in de loop van het voorjaar een digitale nieuwsbrief. Deze twee items zorgen, naast de zeer uitgebreide inhoud van de website, voor een aanzienlijke verbetering van de digitale dienstverlening van de gemeente Achtkarspelen.

Opvallende vormgeving
Bezoekers van de site worden verrast door de opvallende vormgeving, die geheel in de huisstijl van Achtkarspelen is ontworpen. Met in het oog springende foto's wordt de aandacht getrokken. Tevens is de website nu volledig toegankelijk voor visueel gehandicapten, wat een vereiste is voor de huidige generatie websites waartoe deze van Achtkarspelen behoort.

In de nabije toekomst zal de gemeente Achtkarspelen nog meer op de wensen van haar inwoners inspelen door gebruik van handige toepassingen zoals het online berekenen van uw OZB en een interactieve afvalkalender.
(Bericht op de website van Achtkarspelen)

www.ictu.nl