Ingezonden persbericht


Huiskamerapparaten communiceren met elkaar:

Fujitsu Siemens dicht gat tussen pc en consumentenelektronica

Maarssen, 16 maart 2004 - Fujitsu Siemens Computers is erin geslaagd om zijn pc's, tv's, hifi-systemen en digitale camera's met elkaar te laten communiceren. Het bedrijf zal het voor het eerst demonstreren op CeBIT2004. Centraal in de onderlinge communicatie staat het Activity Media Center. Daarmee is het mogelijk om een digitaal netwerk in de huiskamer aan te leggen waarmee de apparaten niet alleen onderling communiceren, maar ook met het internet. Het Duitse T-Online biedt via het Media Center films aan. De afrekening vindt plaats via de telefoonrekening.

Met het Activity Media Center kunnen digitale foto's, muziek en video uitgewisseld worden tussen lcd-tv's, draadloze netwerken en nu ook via de digitale camera. Via het Media Center kunnen de apparaten via internet ook contact leggen met de buitenwereld. T-Online voorziet zijn Duitse klanten via dit medium van video on demand, nieuwe themakanalen en webmaildiensten. Met deze stormachtige ontwikkeling dicht Fujitsu Siemens Computers dus het gat tussen consumentenelektronica en pc's. Centraal hierin staan de volgende producten:

Multimedia-pc
De Scaleo 2 multimedia-pc die Fujitsu Siemens Computers ook op CeBIT2004 presenteert. Door het designuiterlijk en de compacte behuizing (202 mm breed, 151 mm hoog en 320 mm diep) ziet deze thuis-pc er uit als een hifi-systeem. Desondanks gaat het om een krachtige en betrouwbare multimedia-pc die het centrumstuk in een huiskamer vormt. Deze kan de stereoset vervangen en ook worden voorzien van een tv-tuner. Voor multimediagemak wordt er een afstandsbediening bijgeleverd.

LCD-tv
De Myrica platbeeld-LCD van Fujitsu Siemens, de grootse leverancier van monitoren in Duitsland, geeft het gevoel in een bioscoop te zitten. Flikkervrij playback op een 16:9 breedbeeldformaat. En met de geïntegreerde tv-tuner is het een reguliere tv met teletekst, maar kan hij ook worden aangesloten op de VGA-poort van een pc. Koptelefoon, videocamera, digitale camera, videorecorder, stereoset en digitale audio-/video-ontvanger kunnen ook worden aangesloten.

Digitale camera
Fujitsu Siemens Computers heeft nu ook een digitale camera in zijn assortiment. De lichtgevoelige camera (f2.8-4.9) kent een 4 megapixelresolutie en bezit een 3x optische zoomlens. De lens kan eenvoudig met één hand losgekoppeld worden. De robuuste camera zit in een metalen behuizing van 97 mm bij 58 mm bij 31 mm. De geïntegreerde 16mB geheugenkaart biedt ruimte aan 11 foto's (bij een resolutie van 4 megapixel). De camera heeft ook een geïntegreerde microfoon. Filmopnames kunnen dus met geluid worden opgenomen.

Over Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een van de grootste computerbedrijven van Europa. Het bedrijf opereert op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en telt zowel grote tot kleine zakelijke klanten als consumenten onder zijn afnemers. Het productaanbod omvat hoogwaardige computertechnologie en innovatieve oplossingen voor de IT-infrastructuur. Het strategisch beleid is gericht op mobiliteit en bedrijfskritisch computergebruik als de belangrijkste aanjagers van het informatietijdperk in de 21ste eeuw. Het bedrijf kan alles leveren wat een onderneming nodig heeft, van eersteklas Intel- en Unix-servers tot mainframes en enterprise storage solutions. Bedrijfskritische processen worden zeker gesteld met deze oplossingen van Fujitsu Siemens Computers' Business Critical Computing. Daarnaast is Fujitsu Siemens Computers een van de grootste aanbieders van notebooks, PDA's, workstations en pc's voor zakelijke klanten, en de grootste leverancier van computers voor thuisgebruik in Europa. Kijk voor meer informatie op www.fujitsu-siemens.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Agnita Bok
Brodeur Worldwide
Telefoon 020 346 20 00
E-mail abok@nl.brodeur.com