Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

7 miljoen euro voor innovatie, arbeidsmarkt en bedrijventerreinen


Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant stellen 7 miljoen euro beschikbaar in het kader van het Uitvoeringsprogramma Economisch Beleid 2004. Een groot deel van het geld komt vrij voor projecten op het gebied van innovatie, bedrijfsomgeving, arbeidsmarktbeleid en toerisme & recreatie. De overige middelen gaan in de vorm van confinanciering naar Europese, nationale en regionale programma's.


Het uitvoeringsprogramma Economisch Beleid (UEB) is een subsidie-instrument van de Provincie om sociaal-economische doelstellingen te realiseren. Belangrijke speerpunten in dit programma zijn: het stimuleren van innovatie en kwaliteit en het verbeteren van de arbeidsmarkt en de bedrijfsomgeving. Van de te verdelen 7 miljoen euro gaat circa 1,4 miljoen euro naar innovatie & kwaliteit. Voor het stimuleren van innovatie is in de periode 2003-2007 in totaal al ruim 20 miljoen euro gereserveerd. Het betreft onder meer het programma Innovatieve Acties Brabant en innovatie-activiteiten van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. Daarnaast gaat er vanuit het UEB 1,2 miljoen euro naar arbeidsmarkt, 1,2 miljoen euro naar bedrijfsomgeving en 0,5 miljoen euro naar toerisme & recreatie. Circa 1,6 miljoen euro is een toevoeging aan de reserves van Europese programma's, zoals Stimulus en Ceres, terwijl 0,7 miljoen euro tot doel heeft de regionale economische concurrentiekracht te versterken. Dit laatste gaat naar regionale economische actieprogramma's in West- en Zuidoost-Brabant. Tot slot gaat er circa 270.000 euro naar Syntens dat tot doel heeft het MKB te stimuleren en begeleiden op het gebied van innovatie.

Voor het onderdeel bedrijfsomgeving zetten Gedeputeerde Staten in op het stimuleren van de kwaliteit van Brabantse bedrijventerreinen. Brabant kent immers een forse opgave in het opknappen van 5500 hectare verouderde bedrijventerreinen. Door de kwaliteit van bestaande bedrijventerreinen zoveel mogelijk op peil te houden, elimineert de Provincie de noodzaak tot volledige herstructurering in de toekomst. Het beschikbare bedrag (1,2 miljoen euro), komt naast de laatste TIPP subsidie van circa 5,9 miljoen euro.