Ingezonden persbericht



- - - - - - - - - -

PERSBERICHT

Robert ten Brink opent zevensterren designhotel:
GOLDEN TULIP AMSTERDAM ART

Amsterdam, maart 2004 - Donderdagavond 26 februari is het Golden Tulip Amsterdam Art hotel op glamoureuze wijze geopend. Het avondvullende programma begon met een speech van Robert ten Brink en het feest eindigde pas diep in de nacht. De drie sterren van het - sinds 2001 geopende - Tulip Inn Amsterdam Art zijn nu samengevoegd met de vier sterren van Golden Tulip Amsterdam Art. De twee hotels zijn aan elkaar verboden zijn door middel van een glazen sluis en delen één lobby. Tezamen tellen de hotels 190 'arty' hotelkamers.

Glitter & glamour, cocktails & confetti
Vanaf 6 uur 's avonds betraden de gasten via een paarse loper de gezamenlijke lobby van de hotels. Claire Groeneveld, de General Manager van beide hotels, introduceerde de sprekers waaronder: Hans Kennedie, Chief Executive Officer en directeur van de 70 Golden Tulip hotels in Nederland; Harry Westers, directeur van de WestCord hotelgroep; en televisiepresentator Robert ten Brink, een vaste bezoeker van de WestCord hotels op de Waddeneilanden. Ten Brink: "De deal is blijkbaar dat je na 786 overnachtingen in één van de WestCord hotels een nieuw hotel mag komen openen." Daarna barstte het feest los - de Amsterdamse volkszanger Peter Batenburg in het Art Café en de band Timeless in de lobby, confetti, cocktails en een spectaculaire modeshow. De glazen entree van het nieuwe hotel was omgebouwd tot disco waar tot diep in de nacht gedanst werd.

Kunst van Klashorst, Rodenrijs en Plaschek
Het aspect 'art' komt bij het driesterren Tulip Inn Amsterdam Art hotel tot uiting in de schilderijen en kunstwerken die door het hotel verspreid hangen. Naast de permanent alom aanwezige kunst van o.a. Peter Klashorst en Spindelaar, zijn er om de twee maanden nieuwe exposities te bewonderen. Momenteel hangen er exposities van schilderes Hannet Rodenrijs en fotograaf Rens Plaschek. Bij het nieuwe Golden Tulip Amsterdam Art viersterren hotel moet het element 'art' uitgelegd worden als 'design'. Het is een trendy transparant hotel met 60 tweepersoonskamers en 9 vergaderzalen. De kamers zijn voorzien van paarse kamerbrede lounge sofa's, de badkamer heeft glazen wanden, er hangt een muurbrede spiegel tegenover het tweepersoonsbed en de ramen zijn kunstig gevormd. Design is ook het kernwoord voor de openbare ruimte van het hotel, waar het element glas en de kleuren paars en rood domineren.

Golden Tulip Amsterdam Art is aangesloten op het reserveringssysteem van Golden Tulip. Het hotel beschikt over circa 50 eigen parkeerplaatsen in de onder het hotel gelegen parkeergarage. Gepubliceerde kamerprijzen zijn vanaf 190 euro. Vergaderarrangementen zijn vanaf 49,50 euro te boeken (8-uurs vergader arrangement). Ontwikkelaar van het hotel is de WestCord hotelgroep, bestaande uit acht hotels in Amsterdam, Ameland, Vlieland en Terschelling. De bouw heeft een jaar in beslag genomen en is geheel volgens plan verlopen. De aannemer was Midreth in Mijdrecht, de projectleider Marco de Kwant en de inrichting is verzorgd door Klaassen Interieur.

Voor meer informatie zie www.westcordhotels.nl.


- - - - - - - - - -