Politie Friesland

Politieberichten van 16/03 (07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 16-03-2004 - Voor verder informatie kunt u tijdens werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Hilaard: auto in sloot
Maandag omstreeks 22.30 uur is aan de Westergoawei een personenauto in de sloot geraakt. De bestuurster, een 41-jarige vrouw uit Wommels, reed vanuit Leeuwarden richting Bolsward. Ze verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam in de sloot terecht. De vrouw raakte licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Follega: vrachtauto gekanteld
Dinsdag omstreeks 03.10 uur is op de A6 ter hoogte van hmp 299,2 een vrachtauto met bloemen gekanteld. De bestuurder, een 23-jarige man uit Wanssum, reed richting Lemmer. Op een moment van verslapte aandacht kwam hij via de vluchtstrook in de berm, reed een stuk van het talud naar beneden en kantelde. De chauffeur had lichte verwondingen en heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis in Heerenveen. Het verkeer heeft flinke hinder ondervonden. De rechterrijstrook is geruime tijd afgezet geweest. Via de andere rijstrook kon het verkeer, zij het langzaam, doorrijden.

Nij Beets: radardetector in beslaggenomen bij hardrijder
Dinsdag omstreeks 08.20 uur werd op de Domela Nieuwenhuisweg een 27-jarige man uit Jirnsum gecontroleerd. Hij reed met zijn bestelauto 110 km/h, terwijl ter plaatse slechts 80 is toegestaan. Ook bleek de bestuurder een radardetector achter de voorruit bevestigd te hebben. Toen hij merkte dat hij gecontroleerd werd verwijderde hij de detector. Tevergeefs, het apparaat werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake het te snel rijden en het gebruiken van een radardetector.

Joure: aanhangwagen gestolen
Tussen vrijdagmiddag en dinsdagochtend is vanaf een afgesloten bedrijfsterrein aan de Fabrykswei een aanhangwagen gestolen. Het gaat om een zogenaamde achterwaartse kipper, merk Titan K27,
registratienummer 94431, kenteken WR-33-BR. De poten van het 2-meter hoge hek zijn vermoedelijk uit de grond getrokken, waarna de deuren werden geopend. Namens het bedrijf deed een 43-jarige man uit Wiuwert aangifte.

Drachten: diefstal bestelauto
Dinsdag tussen 11.00 en 11.20 uur is vanaf het Raadhuisplein een bestelauto gestolen. Het betrof een blauwe Mitsubishi 1400, 2.5 td pv, kenteken 51-VG-PP. De eigenaar, een 51-jarige man uit Nes (Dong), deed aangifte.

Joure: inbraak winkel
Tussen zaterdagmiddag en dinsdagochtend is ingebroken in een winkel aan de Midstraat. Men kwam binnen door het slot van de voordeur te forceren. De kassa werd open gebroken en er werd een geldbedrag uitgehaald en meegenomen. Namens de winkel deed een 25-jarige vrouw uit Joure aangifte.