Gemeente De Ronde Venen

Ontwerpnota voor tent- en schuurfeesten: maximaal 10 feesten per jaar 16-03-2004

Bij de gemeente De Ronde Venen ligt de ontwerpnota Tent- en schuurfeestenbeleid vanaf 17 maart ter inzage. Het uitgangspunt van de nota is dat de gemeente De Ronde Venen het houden van de tent- en schuurfeesten niet wil verbieden, maar duidelijke regels wil stellen ter regulering.
De hoeveelheid feesten is geïnventariseerd en er wordt op basis van de inventarisatie een maximum van 10 tent- en schuurfeesten per jaar voorgesteld.

De ontwerpnota voor tent- en schuurfeesten is voorbereid door een werkgroep waaraan vertegenwoordigers van de organisatoren, de politie, brandweer en de gemeente hebben deelgenomen. Dat er een maatschappelijke behoefte is aan de tent en schuurfeesten bleek bij de commissievergadering ABZ, algemene bestuurlijke zaken, van februari. Tijdens deze vergadering werd door de commissie ABZ over een tijdelijke regeling gesproken. Meer dan 150 sympathisanten onderstreepten het sociaal-cultureel belang van de tent- en schuurfeesten die in de gemeente De Ronde Venen worden georganiseerd. De nota ligt nu gedurende twee weken voor iedereen ter inzage. De eventuele reacties op de nota, naar aanleiding van de inzagetermijn, worden via de commissie ABZ door de burgemeester en wethouders in de definitieve besluitvorming over de tent- en schuurfeesten betrokken.

In de nota is aangegeven welke wettelijke regels er van toepassing zijn op dergelijke feesten en welke criteria in de toekomst toegepast moeten gaan worden ter uitvoering van die regels. In 2003 is besloten om de tent- en schuurfeesten nader tegen het licht te houden. De reden hiervoor is dat er een gerechtelijke uitspraak ligt dat dergelijke feesten, ondanks het besloten karakter, vergunningsplichtig zijn.