Gemeente Wieringen

Bekendmakingen

College stelt invoeringsmaatregelen Wet werk en bijstand vast en raad wijzigt Legesverordening (16 maart 2004)

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat zij in hun vergadering van 13 januari 2004 invoeringsmaatregelen in verband met de nieuwe Wet Werk en Bijstand hebben vastgesteld. Verder maken zij bekend dat de raad in zijn vergadering van 12 februari 2004 hebben vastgesteld de "1e Wijziging van de tarieventabel behorende bij de legesverordening 2004".

De nieuwe Wet Werk en Bijstand vervangt per 1 januari 2004 de Algemene bijstandswet (Abw), de Wet financiering Abw, de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) en de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ). De Invoeringsmaatregelen bevatten onder meer keuzen ten aanzien van vrijlating van inkomsten, premies scholing en arbeid, heffingskortingen, verhaal, terugvorderingen, langdurigheidtoeslag en minimabeleid. De wijziging van de tarieventabel betreft het verhogen van het legesbedrag voor een verklaring omtrent goed gedrag en het rekenen van leges voor het annuleren van een huwelijk. Het legesbedrag voor een verklaring omtrent goed gedrag gaat van EUR 3,85 naar EUR 29,50. De verhoging heeft te maken met de instelling van het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Deze instelling zal voortaan de aanvragen beoordelen. We moeten daarvoor een vergoeding van EUR 24,35 afdragen aan dit orgaan; EUR 5,15 is voor de gemeente. De gemeente blijft het loket voor de aanvragen. Verder wordt voor annulering van een huwelijk, indien ondertrouw al heeft plaatsgevonden, dit laatste ongeacht in welke gemeente, EUR 50,00 in rekening gebracht.

De Invoeringsmaatregelen treden met terugwerkende kracht per 1 januari 2004 in werking; de wijzigingen in de tarieventabel per 1 april 2004. Bekendmaking heeft plaatsgevonden door opneming in het "Register van bekendmaking" op resp. 16 januari 2004, onder nummer 201 en op 18 februari 2004, onder nummer 202. Het register ligt voor iedereen kosteloos ter inzage in het gemeentehuis. Op verzoek en tegen betaling van de verschuldigde leges wordt een afschrift van het desbetreffende besluit beschikbaar gesteld.

Hippolytushoef, 16 maart 2004 S.B. de Koningh- loco-secretaris J.G.A.Baas, burgemeester