Ingezonden persbericht


MatrixOne benoemt Transfer Nederland tot distributiepartner Benelux

Versterking positie MatrixOne PLM-oplossingen in de markt voor elektronicaontwerp

Amsterdam, 16 maart 2004 - MatrixOne, leverancier van Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM), heeft Transfer Nederland benoemd tot distributeur in de Benelux. Met deze benoeming is het bedrijf opgenomen in het Alliance Partner-programma van MatrixOne. Transfer Nederland is als IT-consultancy- en -implementatiegroep gespecialiseerd in de Electronic Design Automation-markt (EDA). Door de samenwerking kan MatrixOne gebruikmaken van de expertise en ervaring van Transfer Nederland in de EDA-markt en versterkt het bedrijf zijn positie in de Benelux.

"Door de samenwerking met Transfer kunnen we de levertijd van onze oplossingen aan de Benelux-markt voor elektronicaontwikkeling aanzienlijk verkorten", zegt Erik Driehuis, Managing Director van MatrixOne Benelux. "De EDA-markt wordt als geen andere gekenmerkt door een grote druk om snel complexe producten op de markt te brengen. De combinatie van de PLM-oplossingen van MatrixOne en de expertise van Transfer biedt producenten van elektronica het vermogen om korte productiecycli te realiseren."

Voor veel bedrijven is elektronica momenteel een cruciaal onderdeel van hun waardepropositie aan klanten. Doordat elektronicacomponenten en -functionaliteiten inmiddels deel uitmaken van vrijwel elk geproduceerd product, heeft de elektronicamarkt zich ontwikkeld tot een horizontale markt met producten die cruciaal zijn voor alle marktsegmenten, van appliances tot en met auto's.

Ton Zengerink, medeoprichter en CEO van Transfer, zegt: "In de huidige markt voor elektronicaontwikkeling moeten alle onderdelen - van marketing, planning en ontwerp tot samenstelling, inkoop en productie - naadloos en real-time samenwerken. Alleen dan kunnen de eisen van de markt voor wat betreft time-to-market en kwaliteit gerealiseerd worden. Met de oplossingen van MatrixOne kunnen wij onze klanten helpen om deze strakke schema's waar te maken en te zorgen dat ze hun concurrentievoordeel behouden."

###

Transfer Nederland
Transfer Nederland is een snelgroeiende professionele organisatie en Benelux-marktleider op het gebied van Electronic Design Automation. De organisatie is gespecialiseerd in het leveren van complete oplossingen voor elektronicaontwerp. Transfer is al ruim 15 jaar actief in de EDA-markt en biedt een combinatie van de beste tooling van vooraanstaande EDA-leveranciers, pre- en after-sales en EDA- en leverancierspecifieke trainingen. De klanten van Transfer zijn grote en middelgrote spelers in de Europese elektronicamarkt. Transfer is gevestigd in Markelo; meer informatie is te vinden op www.transfer.nl

MatrixOne
MatrixOne, Inc. (Nasdaq: MONE) is marktleider op het gebied van collaborative Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM). Het bedrijf biedt flexibele oplossingen die de kracht van wereldwijde value chains versterken en zo innovatie en snelle marktintroducties mogelijk maken. De klanten van MatrixOne zijn marktleiders op het gebied van luchtvaart en defensie, automotive, consumentengoederen, high-technology, natuurwetenschappen, productie- en procesindustrie. Voorbeelden zijn Agilent Technologies, General Electric, Honda, Johnson Controls, Philips, Procter & Gamble, Siemens en Toshiba. Het hoofdkantoor van MatrixOne (www.matrixone.com) staat in Westford (Massachusetts, VS). Het bedrijf heeft verder kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië.