Politie Zuid-Holland-Zuid

16/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

16-03-2004 - Persberichten District II

GETUIGEN GEZOCHT VAN AANRIJDING
HARDINXVELD-GIESSENDAM- De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding. Op dinsdagmorgen 16 maart omstreeks 6.45 uur reed een 33-jarige vrouw uit Sliedrecht over de A15 in de richting van Gorinchem. Naast de vrouw reed een man in een trekker met oplegger. Toen hij de rijbaan waar de vrouw reed, op wilde rijden raakte hij de auto van de vrouw. Zij klapte tegen de vangrail. De man in de trekker reed weg. Achterop de auto van de vrouw klapten vervolgens nog vier andere autos. Alle autos raakten beschadigd. Een 35-jarige man uit Rijswijk werd met letsel aan zijn gezicht overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Zijn 24-jarige passagier uit Monster ging tevens per ambulance met aangezichtletsel naar hetzelfde ziekenhuis.

De politie verzoekt getuigen van de aanrijding contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief). Het is alleen bekend dat de man in een bordeaux-kleurige trekker reed.

ALCOHOL
LEERDAM- Een 34-jarige man uit Oosterhout is aangehouden. De man reed in de nacht van maandag op dinsdag 16 maart over het Recht ter Leede. De man bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

VERKEERSCONTROLE
SLIEDRECHT- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op de Rivierdijk. Dit was op maandag 15 maart. De politie schreef diverse bekeuringen uit. 23 automobilisten droegen de veiligheidsgordel niet. 6 automobilisten konden hun kentekenbewijs niet tonen. 1 bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen.1 bestuurder had geen geldige apk.