Politie Zuid-Holland-Zuid

16/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

16-03-2004 - Persberichten District I

VERDWENEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- De politie is op zoek naar een man. In de nacht van maandag op dinsdag 16 maart zag de politie een man in een bestelbusje rijden over de A16. De man reed tegen het verkeer in. Vervolgens reed hij met zeer hoge snelheid en diverse malen door het rode licht naar een industrieterrein in de buurt van de H. Ydenweg. Toen hij de politiebus zag reed hij met een snelheid van ongeveer 100 km/uur rondjes over het industrieterrein. Vervolgens ging hij er weer vandoor. De politie trof de bus van de man later aan in de buurt van de afslag Zwijndrecht van de A16. De man was spoorloos verdwenen. De politie gaat echter nog op zoek naar de man.

BEDREIGD IN SUPERMARKT
DORDRECHT- Een 57-jarige vrouw uit Dordrecht is bedreigd. Zij liep op maandagmorgen 15 maart in een supermarkt aan de Voorstraat en werd bedreigd door een 40-jarige man uit Dordrecht. Hij ging haar achterna in de winkel, schopte haar en sloeg bedreigende taal uit. De vrouw is eerder lastig gevallen door de man. De reden is niet bekend. De man werd aangehouden door een beveiligingsmedewerker en later overgedragen aan de politie. De man is ingesloten.

KENTEKENPLATEN
DORDRECHT- Een man is aangehouden. De politie zag deze man in de nacht van maandag op dinsdag 16 maart rijden op de Dokweg. Deze 22-jarige man uit Zwijndrecht reed met mistverlichting. Toen de man stopte bij een bezinestation en zag dat de politie naar hem toe kwam, stapte hij snel weer zijn auto in een reed met hoge snelheid weg. De politie zag tijdens de achtervolging dat een kentekenplaat schuin naar beneden zakte. Hieronder zat nog een andere kentekenplaat. Later bleek dat er nog een kentekenplaat onder zat bevestigd. De man reed zichzelf uiteindelijk klem tegen bloembakken op het van Hogendorpplantsoen. Hij ging er te voet vandoor. De politie hield de man aan op de van den Kloosterstraat.

DRONKEN TIJDENS AANRIJDING
DORDRECHT-Een 70-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man op maandagavond 15 maart over de Noordendijk in de richting van de Noordergang. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 20-jarige man uit Sliedrecht in zijn personenauto aanrijden. Ter hoogte van de wegversmalling botsten de twee tegen elkaar op. Beide autos raakten beschadigd. Niemand raakte gewond. De politie nam een blaasproef af. De 70-jarige man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

VERKEERSCONTROLE
DISTRICT- De politie heeft op maandagmiddag 15 maart een verkeerscontrole gehouden op diverse locaties in Zwijndrecht/Heerjansdam. 34 bestuurders kregen een bekeuring wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. 11 automobilisten kregen een boete wegens het overschrijden van de maximumsnelheid.

GETUIGEN OPROEP
DORDRECHT- Donderdagmiddag 11 maart rond 17.00 uur fietsten op de Adelaarsstraat drie jongens naast elkaar. Achter hen kwam een witte bus, die de jongens wilde passeren. De bestuurder toeterde, waarna de jongens opzij gingen. Maar, waarschijnlijk niet snel genoeg naar de zin van de bestuurder, want hij reed de jongens aan. Zij vielen, maar de bestuurder reed weg. De jongens zijn niet gewond geraakt.

De politie vraagt eventuele getuigen van het incident contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)