VVD



Nieuws

13 mrt 2004 - Jules Maaten:"Europees Commissaris voor deregulering nodig"

Jules Maaten pleit op de Partijraad van 13 maart voor een Europees Commissaris voor bestrijding administratieve lasten

Jules Maaten roept tijdens de VVD Partijraad op 13 maart op tot een Europees Commissaris voor bestrijding van administratieve lastendruk door overbodige Europese regelgeving. Meer ondernemerschap door minder regelgeving moet de Europese economie uit het slop trekken.

Maaten: "Economische groei moet de komende jaren eerste prioriteit van Europa zijn. Administratieve lasten verhinderen bedrijven te ondernemen en groei te genereren. Een Europees Commissaris die voltijds werkt aan het schrappen van overbodige en achterhaalde regels is noodzakelijk."

Maaten gaat ook in op de Nederlandse positie in Europa: "De VVD schuwt de controverse niet. Want met slappe praatjes komen we er niet. We moeten voor de duvel niet bang zijn. In Europa is angst een slechte raadgever. We moeten niet bang zijn hoe andere regeringen reageren als we voor onze zaakjes opkomen. Dat doen ze zelf immers ook. Wie ruggegraat toont, verdient respect. Maar we moeten ook niet bang zijn voor de uitdagingen die Europa ons biedt. Die grote, open markt, met meer mogelijkheden, met meer concurrentie, met meer durf. Dat tekent waarin de VVD van de andere partijen verschilt: Ons Europa biedt geen garanties. Maar het biedt ongelooflijk veel meer kansen."

De Europese regeringsleiders spraken in 2000 in Lissabon af dat de Europese economie in 2010 de sterkste van de wereld zou zijn. Anno 2004 loopt de Europese groei achter ten opzichte van de Verenigde Staten en Japan. Economische groei, het creëren van werkgelegenheid en het opkomen voor de Nederlandse identiteit in Europa zullen hoofdthema´s van de VVD zijn voor de Europese verkiezingen van 10 juni 2004.

Nadere informatie: Jeroen Reijnen (persvoorlichter): +32 486-352896