Gemeente Berkel en Rodenrijs


Binnenplanse vrijstelling bestemmingsplan Spoorhaven

Burgemeester en wethouders van Berkel en Rodenrijs maken bekend dat door de heer Timmerman, een verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend ten behoeve van de verkoop van vuurwerk aan particulieren gedurende 3 dagen per jaar (29, 30 en 31 december) op de mogelijk door zijn bedrijf in te nemen locatie op het bedrijventerrein spoorhaven.

Het bedrijf van de heer Timmerman, A.L.T. Trading, is gevestigd aan de Zuidersingel 56. A.L.T. Trading is een bedrijf in promotie-artikelen. Daarnaast verkoopt het bedrijf gedurende 3 dagen per jaar (29, 30 en 31 december) vuurwerk aan particulieren.

Vanwege ontwikkeling van het bedrijventerrein Oudeland kan het bedrijf op de Zuidersingel niet meer worden gehandhaafd en dient het binnen enkele jaren te worden verplaatst.
De heer Timmerman is geïnteresseerd om een locatie aan te kopen op het bedrijventerrein Spoorhaven. Hij wil echter, alvorens tot koop over te gaan, duidelijkheid hebben of het bedrijventerrein Spoorhaven voldoende mogelijkheden biedt voor uitvoering van zijn bedrijf en met name voor de verkoop van vuurwerk.

Verkoop van deze vorm van detailhandel op het industrieterrein Spoorhaven is planologisch mogelijk met gebruikmaking van een vrijstelling die binnen het bestemmingsplan opgenomen is. Overwogen wordt gebruik te maken van deze vrijstelling, zodat bij verplaatsing van het bedrijf A.L.T. Trading naar het bedrijventerrein Spoorhaven verkoop van vuurwerk aan particulieren op 29, 30 en 31 december mogelijk is.
Uiteraard dient in het kader van de vergunningverlening voldaan te worden aan wettelijke eisen uit het Vuurwerkbesluit en de Wet Milieubeheer.

Alvorens de vrijstellingsprocedure op te starten, wordt eerst een inspraakprocedure op basis van de inspraakverordening gevolgd. Op grond van de gemeentelijke inspraakverordening hebben ingezetenen van de gemeente en diegene die binnen de gemeente een belang hebben, de mogelijkheid om hun mening over het vrijstellingsverzoek kenbaar te maken.

Daartoe ligt het verzoek vanaf donderdag 18 maart 2004 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de balie van de Sector Ruimte. De balie is iedere werkdag vanaf 8.30 tot 13.00 uur voor publiek geopend.

Binnen deze termijn kan eenieder een inspraakreactie schriftelijk kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders, postbus
1, 2650 AA, Berkel en Rodenrijs. Na afloop van de inspraaktermijn beslissen Burgemeester en wethouders over het volgen van de vrijstellingsprocedure.

Laatste wijziging: 16 maart 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs