Provincie Utrecht

Persbericht

Sport in Utrecht

16-3-2004
Sport is belangrijk. Voor de gezondheid en voor de samenleving. Vandaar dat gedeputeerde staten hebben besloten de komende jaren meer aandacht aan sport te schenken. In 2004 en 2005 ontvangt de stichting Sportservice Midden Nederland (SMN) jaarlijks 200.000,- subsidie om gemeenten alvast te ondersteunen bij hun breedtesportbeleid.

Sport zorgt voor een betere conditie, voor een groter sociaal netwerk en leert jongeren bijvoorbeeld wat winnen en verliezen is. Ook in de provincie Utrecht is sport een essentieel onderdeel van het leven.

Sport in beeld
In de kaderstellende notitie 'Sport in Beeld' stellen Gedeputeerde Staten voor dat de provincie het gemeentelijk sportbeleid gaat ondersteunen. En vernieuwende, resultaatgerichte projecten initieert. Een precieze uitwerking moet nog volgen. Sport zal telkens worden ingezet als middel. Een middel om bijvoorbeeld meer sociale samenhang te bereiken of om de gezondheid te verbeteren. Sport staat dus niet op zich maar is een onderdeel van bijvoorbeeld projecten in welzijn of zorg.

In 2004 en 2005
De komende twee jaar krijgt de stichting Sportservice Midden Nederland (SMN) jaarlijks
200.000,- subsidie om gemeenten alvast te ondersteunen bij de uitvoering van het breedtesportbeleid. Om zo de sport het broodnodige steuntje in de rug te geven. De SMN richt zich op 3 thema's; "Jeugd, Buurt, Onderwijs, Sport", "Aangepast Sporten" en "Sport en gezondheid". Tegelijk doet de provincie mee aan bijzondere projecten zoals bijvoorbeeld het wereldkampioenschap jeugdvoetbal.

Een evaluatie van activiteiten volgt eind 2005. Daarna wordt het breedtesportbeleid verder ingevuld.

Meer informatie: Irma Vermeend, telefoon 030 258 21 53 of Irma.Vermeend@provincie-utrecht.nl