Tech Data

16-03-2004

Tech data distributeur van Navman

Utrecht - maandag 15 maart 2004
Navman, bekend van de persoonlijke en uitwisselbare autonavigatie systemen, heeft per1 maart 2004 een distributieovereenkomst gesloten met Tech Data Nederland bv. voor de distributie van haar GPS producten in de Benelux.
Navman, bekend van de persoonlijke en uitwisselbare autonavigatie systemen, heeft sinds 1 maart 2004 een distributieovereenkomst gesloten met Tech Data Nederland b.v. voor de distributie van haar GPS producten in de Benelux.
De Personals Navigations Group van Navman ontwikkelt en produceert mobiele GPS autonavigatie systemen, zowel stand-alone als oplossingen voor PDA's met PocketPC(TM) en Palm(TM) Operating Sytems. Het programma dat Tech Data opneemt, omvat de iCN600 serie (zie afbeelding) voor stand-alone gebruik, de GPS4410 Bluetooth(TM) voor PocketPC(TM)'s, de GPS4460 Bluetooth(TM) voor Palm(TM) OS5 en Sony Clié's en alle bijbehorende accessoires en soft- en hardware only producten.

GPS
Het Global Positioning System (GPS) bestaat uit een netwerk van satellieten die in een precies vastgestelde baan om de aarde draaien. De signalen die deze satellieten uitzenden, worden op aarde door de GPS ontvanger geregistreerd. In de GPS ontvanger worden deze signalen omgezet naar een exacte positiebepaling, die daarna wordt geprojecteerd op de relevante kaart. Door het vervolgens toepassen van geavanceerde software kan informatie, zoals snelheid, richting, afgelegde afstand, afstand tot bestemming, etc. worden toegevoegd en/of uitgelezen, waardoor autonavigatie mogelijk is.

De Navman systemen bestaan uit 12 kanaals parallel GPS ontvangers, die buitengewoon nauwkeurig zijn (3 tot 5 meter), snel opstarten en optimale gevoeligheid bieden om voortdurend contact met de GPS satellieten te kunnen onderhouden. GPS werkt 24 uur per dag, functioneert onder alle weersomstandigheden en het gebruik ervan is gratis.

Over Navman
Navman, opgericht in 1988, is gevestigd in Nieuw-Zeeland. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van GPS systemen voor o.a. de IT-, scheepvaart- en automobielindustrie. Naast de producten onder het Navman label, levert het bedrijf ook GPS ontvangers en technologie aan een aantal andere gerenommeerde fabrikanten op het gebied van geodata systemen en biedt het Track-and-Trace systemen voor tijdkritische transporten (zoals ambulances). Navan telt ruim 500 medewerkers, opereert wereldwijd met kantoren in diverse landen en is sinds 2003 onderdeel van Brunswick Corporation (www.brunswick.com / NYSE: BC).

Over Tech Data
Tech Data Nederland B.V. is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (117e plaats) en zijn dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2004, voor 17,4 miljard USD aan verkopen gerealiseerd.