VERGOUW PUBLISHING

Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap 2004 van start

Luchtgitaarspelers in alle Nederlandse provincies kunnen zich gaan opmaken voor het 2e Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap. In april en mei worden 12 provinciale kampioenschappen gehouden, waarvan de winnaars naar de grote finale op 5 juni in Paradiso, Amsterdam gaan. De kampioen zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen in Finland, die eind augustus worden gehouden. Vorig jaar werd de Nederlander Funky Jordi op het wereldkampioenschap tweede.

De inschrijving voor het Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap(r) 2004, de Voodoo Child Tour is geopend. De eerste voorronde is op 10 april tijdens Paaspop in Schijndel. Inschrijving staat open voor iedereen ouder dan 16 jaar en woonachtig in Nederland. Winnaars van de twaalf Provinciale Kampioenschappen gaan naar de Grote Finale, die op 5 juni 2004 in Paradiso, Amsterdam zal worden gehouden. Voor de finale zijn tevens drie wildcards beschikbaar, toe te kennen door de toernooidirectie. De Nederlands Kampioen dingt eind augustus mee naar de wereldtitel in Oulu, Finland, waar luchtgitaristen uit meer dan tien landen zullen deelnemen, waaronder uit Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap 2004: De Voodoo Child Tour

Provincie Podium Locatie Datum

Groningen De Oude Ulo Leek 7 mei Friesland Kaaspop Kollum 28 april Drenthe t Podium Hoogeveen 22 mei Overijssel Dauwpop Hellendoorn 20 mei Gelderland Willemeen Arnhem 1 mei Utrecht Tivoli/De Helling Utrecht 6 mei Flevoland Theater de Roestbak Almere-Haven 15 mei N-Holland Patronaat Haarlem 28 mei Z-Holland Paard van Troje Den Haag 13 mei Zeeland t Beest Goes 30 april N-Brabant Paaspop Schijndel 10 april

Finale Paradiso Amsterdam 5 juni

Het Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap(r)(tm) is het officiële luchtgitaar kampioenschap van Nederland. De kampioen heeft als enige Nederlander recht deel te nemen aan de wereldkampioenschappen die eind augustus in Oulu, Finland worden gehouden en is direct geplaatst voor de finale. De hoofdprijs van het Nederlands kampioenschap is een vierdaagse reis naar het WK in Finland.

De voorronden staan vrijwel altijd 's avonds tussen +/- 20.00 en 23.00 gepland. Inschrijvers krijgen via de mail informatie over de definitieve aanvangstijden. Inschrijven kan via www.luchtgitaar.nl of bij de podia zelf. Inschrijvers via de website hebben voorrang op inschrijvers op de dag zelf. Dit geldt niet voor de voorronden bij Paaspop en Dauwpop, waar alleen inschrijving op de dag zelf mogelijk is. Per voorronde geldt een maximum van 16 deelnemers. De overige voorwaarden en regels zijn terug te vinden op de website. Deelnemers verklaren zich akkoord met deze voorwaarden.


---


---