Vlaamse overheid

De basisschool 'De Muze' in Haacht werd de afgelopen drie weken meerdere keren door de onderwijsinspectie van het departement onderwijs bezocht. Het voorlopig laatste bezoek van de inspectie leverde een advies op aan de minister dat drie elementen bevat:


- het departement onderwijs geeft het nieuwe schoolbestuur en het vernieuwde schoolteam de kans het onderwijs in 'de muze' verder te zetten;

- nog een nieuw inspectieteam sturen, lijkt nu niet (meer) direct opportuun en

- door de steeds wisselende situaties en ontwikkelingen zal de verdere evolutie door de inspectie op de voet gevolgd worden.

Voor minister Vanderpoorten is dat laatste element een belangrijke stok achter de deur. De minister leerde uit de vele reacties van mensen binnen en buiten de school, dat ouders en leerlingen bezorgd zijn over de gebeurtenissen in de school en dat men zich vragen stelt over wat er gebeurd is. Het door de inspectie op de voet laten volgen van de school moet de garantie bieden aan ouders, leerlingen en andere betrokkenen dat de kwaliteit van het geboden onderwijs en het welbevinden én de veiligheid van de leerlingen gegarandeerd worden.

De minister roept nu alle betrokkenen op om de rest van het schooljaar in alle rust en sereniteit de kernopdracht van elke school te realiseren: goed onderwijs aanbieden en de leerlingen een aangename en veilige omgeving bieden. Vooral dat laatste wil de minister door de inspectie via onaangekondigde bezoeken streng laten controleren.

info : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. (0475) 98 33 73 -
(02) 553.99.23 - fax. (02) 553 99 19
e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be


---