Politie Limburg-Zuid

Zinloos geweld, 7 jeugdigen aangehouden

Heerlen 16-03-2004 - Gedurende de maanden februari en maart 2004 werden door de politie zeven minderjarige jongens aangehouden, die verdacht werden van het plegen van mishandelingen c.q. openlijke geweldpleging tegen scholieren. Zes van deze verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de officier van justitie te Maastricht.

In de maanden december 2003 en januari 2004 kwamen bij de politie meldingen binnen, dat kinderen op weg naar school door groepen jeugdigen zonder enige aanleiding mishandeld werden. Gedurende die periode deden zes kinderen daarvan aangifte bij de politie. Deze mishandelingen werden gepleegd in de directe omgeving van scholen, gelegen in de wijken Grasbroek, Musschemig en Schandelen, meestal s-ochtends tussen acht en half negen.

De politie stelde daarom een nader onderzoek in en hield op 4 februari 2004 vier minderjarige verdachten aan. Zij bekenden mishandelingen gepleegd te hebben en uit de verhoren bleek, dat zij in willekeurige wisselende samenstelling de feiten pleegden.

Bovendien bleek uit die verhoren dat nog meer jongens voor deze feiten in aanmerking kwamen. Dit resulteerde in de aanhouding van drie jongens op 3 maart 2004. De zeven verdachten varieerden in de leeftijd van 14 tot 17 jaar en zijn woonachtig in Heerlen, Hoensbroek en Brunssum. Ook de tweede groep aangehouden jongens bekende mishandelingen te hebben gepleegd. Uit alle verklaringen bleek dat er geen aanleiding bestond om die mishandelingen te plegen.