Gemeente Zwolle

Forse stijging hergebruikte goederen bij Stichting Kringloop Zwolle

Met de komst van een tweede winkel (medio 2002) aan de Nieuwe Deventerweg 6 in Zwolle-Zuid heeft de Stichting Kringloop Zwolle het afgelopen jaar ongeveer 35% meer goederen verwerkt dan in het jaar 2002. Ongeveer 475.000 kilo aan nog bruikbare goederen is door de handen van de medewerkers gegaan. De goederen worden beoordeeld, getest en geprijsd en vervolgens aangeboden in één van de beide winkels van de stichting.

De winkels aan de Hertenstraat en de Nieuwe Deventerweg werden vorig jaar door ruim 92.000 betalende bezoekers bezocht. Het ruime assortiment biedt dan ook voor bijna iedere wens een vervulling.

Oud apparaat?
Uit onderzoek door studenten van de Hogeschool Windesheim is gebleken dat 90% van de Zwolse bevolking de Stichting Kringloop Zwolle kent en ook ongeveer weet wat de stichting doet. Wat minder bekend is onder de Zwollenaren is dat de stichting ook gebruikte kleding ? mits gewassen en heel ? oude computers en alle huishoudelijke apparaten graag bij u ophaalt. De apparatuur hoeft niet persé goed te zijn: als de apparaten niet te repareren zijn, kunnen er wellicht nog enkele onderdelen worden gebruikt. Is uw apparatuur dus aan vervanging toe, geef het dan niet mee aan de winkel waar u het nieuwe apparaat hebt gekocht, maar bel de Stichting Kringloop Zwolle! Uitzondering op de regel zijn CFK-houdende koelkasten en asbesthoudende kachels.

Ophaaldienst
De ophaaldienst van de Stichting Kringloop Zwolle haalt herbruikbare goederen graag bij u op. Ter plekke wordt beoordeeld of het aangebodene nog goed bruikbaar is. U hoeft de goederen niet buiten te zetten, maar wel graag op de begane grond. Wilt u weten of iets geschikt is voor hergebruik of wilt u meer informatie, bel dan met de stichting op telefoonnummer (038) 422 06 06.


---