Gewapende overval op winkel

De overvallers.

Utrecht - Schoenenzaak Hessels aan de Oudegracht in Utrecht is overvallen op dinsdag 10 februari 2004. Het gebeurde net na 18.00 uur. Gezien hun werkwijze lijken de 2 daders deze overval grondig voorbereid te hebben. De daders leken bekend te zijn met de gang van zaken in de winkel.

Schoenenzaak Hessels.

Overval
De winkel was al gesloten. Eén van de medewerkers moest toen ook de deur van het slot halen om zelf naar buiten te kunnen gaan. Nog geen minuut later kwamen twee personen naar binnen. Dit bleken geen late klanten te zijn. De voorste man richtte een wapen op de verkoopsters. De als vrouw vermomde tweede man hield zich afzijdig en ging ook niet direct mee naar achteren, waar de verkoopsters geld moesten afgeven. Even later ging de tweede man toch een kijkje achter nemen, om snel met de andere dader terug te keren, met een met geld gevulde plastic oranje Albert Heijn-tas. Waarschijnlijk hebben de daders van tevoren gekeken waar de bewakingscameras hangen, want ze hebben hun best gedaan om niet duidelijk op de beelden te komen. Ze droegen ook nog een paraplu, terwijl het niet meer regende.

Wie (her)kent de dader?

Buit
Het geld dat de daders meenamen, zat in een zilverkleurige koker. Die koker is nog niet teruggevonden.

Type bus waar buit in zat.

Dader 1 (met wapen):

* blanke man;

* leeftijd circa 20 jaar;

* lengte circa 1.85 meter;

* normaal postuur;

* droeg tijdens de overval een gebreid blauw mutsje;
* lichtkleurig, nogal ruimzittend, nylon jack;
* blauwe spijkerbroek en

* lichtkleurige sportschoenen;

* op de bewakingsbeelden is de man te zien in een donkerkleurige jas; vermoedelijk heeft hij het lichtkleurige jack net voor en net na de overval aan- en ook weer uigetrokken;
* de man is misschien linkshandig, omdat hij zijn wapen in de linkerhand vasthield;

* hij sprak gewoon Nederlands.

Overvaller van voren en van achteren in beeld.

Dader 2 (vermomd als vrouw):

* man met donkere huidskleur;

* leeftijd moeilijk te schatten;

* lengte circa 1.65 meter;

* smal postuur;

* droeg een meerkleurige hoofddoek, waarschijnlijk met bloemmotief;
* een ¾ donkerkleurige jas en

* een donkerkleurige damesbroek;

* naast een oranje plastic Albert Heijn-tas had de man een lichtkleurige schoudertas en een rode paraplu, met witte print (iets van bloemen of stipjes), bij zich.

Camerabeeld overvallers.

Komen en vluchten
Vóór 18.00 uur liepen de daders op de Bakkerbrug, in de richting van Mc Donalds. Daarna gingen ze linksaf de Oudegracht op en verdwenen ze uit beeld. Net na 18.00 uur liepen ze weer op de Oudegracht, nu in de richting van de schoenenzaak. Na de overval vluchtten de mannen vanaf de Oudegracht linksaf de Drieharingstraat in. Die straat liepen ze uit en gingen op het eind naar rechts, het Vredenburg op. Daar zijn ze bij de Lange Viestraat, in de buurt van de Bijenkorf, rechtsaf richting de Potterstraat gelopen.

De politie vraagt

* Wie herkent de daders aan de hand van de bewakingsbeelden en signalementen, mogelijk in combinatie met de vrouwenkleding van de tweede dader?

* Wie heeft dinsdag 10 februari 2004 de twee daders, voor of na de overval gezien en kan mogelijk meer vertellen over de vluchtroute?
* Wie heeft, waarschijnlijk in de nabije omgeving van schoenenzaak Hessels aan de Oudegracht in Utrecht, gezien dat de eerste dader van jas verwisselde?

* Wie heeft in algemene zin informatie over deze overval?

Op tv
Aan deze zaak werd door RTV-Utrecht aandacht besteed in het tv-programma Bureau Hengeveld op dinsdag 2 maart 2004 en door AVRO's Opsporing Verzocht op maandag 15 maart 2004.

Uw tip

Heeft u informatie die de politie mogelijk kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Neemt u dan s.v.p. telefonisch contact met ons op, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).