Ingezonden persbericht


Persbericht

ISIT realiseert redundante storageoplossing voor DBV Verzekeringen

Hoge databeschikbaarheid voor Windows 2003- en Exchange 2003-omgeving

Naarden/Zeist, 16 maart 2004 - - ISIT, Intelligent Storage through Integrated Technology, heeft een innovatieve storageoplossing gerealiseerd voor DBV Levensverzekeringen-maatschappij N.V. Met de nieuwe oplossing kan de enorme groei van de data - met name digitale klantendossiers - worden opgevangen en wordt de beheerlast drastisch verlaagd.

Als levensverzekeraar heeft DBV te maken met een bewaarplicht voor de dossiers van klanten. Dit heeft een sterk groeiende hoeveelheid data tot gevolg. "Daar komt nog eens bij dat ook de oude dossiers worden gedigitaliseerd, wat nog meer druk legt op onze storage-infrastructuur", vertelt Martijn van de Spreng, Manager ICT bij DBV Verzekeringen. "Tot voor kort maakten we gebruikt van Direct Attached Storage (DAS). We liepen de afgelopen tijd echter steeds vaker tegen de beperkingen van deze architectuur aan."

Databases en NAS
De opslag van SQL- en Exchange-databases via Network Attached Storage (NAS) wordt vaak onterecht als problematisch afgeschilderd. "Pas toen we met ISIT in contact kwamen tijdens het Internetworking Event bleek dat er op dit gebied wel degelijk mogelijkheden waren met de filers van Network Appliance", vervolgt Van de Spreng. "Sindsdien weten we dat met proven technology zowel bestands- als databaseomgevingen te combineren zijn in één NAS-omgeving."

Besparingen
De nieuwe omgeving zal uiteindelijk de beheerlast flink verlagen. De grootste tijdsbesparing ligt bij het bestandsbeheer, dat nu binnen één omgeving plaatsvindt in plaats van op meerdere fileservers. Daarnaast is in de nieuwe situatie bij uitval van een van de componenten of uitval van een gehele locatie de continuïteit van de belangrijkste geautomatiseerde processen gewaarborgd.

Vernieuwende implementatie
Deze voor DBV Verzekeringen gerealiseerde oplossing was ook voor ISIT een uitdaging gezien het feit dat het de eerste NAS-implementatie met Windows 2003 en Exchange 2003 betrof. Van de Spreng: "We hebben met diverse partijen gepraat en diverse calculaties uitgevoerd. Uiteindelijk hebben we voor ISIT gekozen vanwege hun grote flexibiliteit, het brede scala aan merken, de goede technische knowhow en de positieve geluiden die we hoorden van referenties. Daarnaast kon ISIT zorgen voor volledige ondersteuning, inclusief on-site support en opleidingen."

Technische achtergrond:

- Twee gemirrorde F810 filers van Network Appliance
- SQL en Exchange clusters

- StorageTek L40 libraries

- Commvault software voor het beheer



Ingezonden persbericht