Politie Drenthe

dinsdagmiddag 16-03-04

Assen 16-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Jeugdige recidivist
ASSEN - Vanmorgen zagen agenten een 16-jarige knaap uit Assen op zijn bromfiets over de Rolderstraat rijden. De jongen droeg geen helm. Bovendien had hij geen bromfietscertificaat en was de bromfiets niet verzekerd. Hij kreeg daarvoor drie bekeuringen. Omdat dit niet de eerste keer was dat hij overtredingen pleegde met zijn bromfiets werd na overleg met de officier van justitie de bromfiets in beslag genomen.

Spaargeld kinderen gestolen
ZUIDLAREN - Vannacht werd ingebroken in een woning aan de Batinghe. De achterdeur werd geforceerd waarna men kon binnenkomen. Er worden portemonnees vermist met een totaal bedrag van 180. Dit was het spaargeld van de drie kinderen van het gezin.

Winkeldief aangehouden
ASSEN - Vanmiddag werd in winkelcentrum het Forum een 29-jarige man uit de gemeente Westerveld aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een zonnebril met een waarde van 175. Onderzoek wees uit dat hij ook nog eens in en andere winkel een trainingsbroek had weggenomen zonder te betalen.

Stennis in ziekenhuis
MEPPEL - Een 17-jarige jongeman uit de gemeente Westerveld dacht dat hij vandaag geopereerd zou worden in het ziekenhuis in Meppel. Dat bleek niet het geval te zijn. De jongeman werd daarop zo boos dat hij in de wachtkamer van de polikliniek een aantal stoelen vernielde. De agenten troffen een arts aan die liggend op de jongeman hem onder controle hield. De jongeman werd aangehouden. Taalproblemen veroorzaakten mogelijk een communicatiestoornis.

Inbraak in camper
EMMEN- Vanmorgen ontdekte een 63-jarige bewoner aan de Woerd dat uit zijn camper, die naast zijn woning stond geparkeerd, een tv en een fototoestel was verdwenen. Een raam van de camper werd geforceerd waarna men kon binnenkomen. De man heeft eens schade van ongeveer 1.000.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0592-361127 of 06-22 66 2875. info@politie-drenthe.nl