Gemeente Amsterdam

Zomer OriënteringsWeken bij De Regenboog
16 maart 2004 - Regenboog
Stichting De Regenboog, interkerkelijke stichting voor verslavingszorg, biedt de unieke kans om kennis te maken met dakloze verslaafden in de binnenstad van Amsterdam.

Meer begrip voor dakloze verslaafden

Al vele jaren komen in de zomer geïnteresseerden bij De Regenboog langs om te werken aan activiteiten voor mensen aan de onderzijde van de maatschappij. Voor velen blijkt dit een verrijkende levenservaring. Daarom zal De Regenboog ook dit jaar de Zomer OriënteringsWeken weer houden, en wel in de weken van 26 juli en 2 augustus. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt nu geen eigen bijdrage gevraagd.

Meelopen

Tijdens de Zomer OriënteringsWeken helpen vrijwillige deelnemers, afkomstig uit heel Nederland, zes dagen mee in de aanloopcentra van De Regenboog. De indeling van de week is gevarieerd; naast het werk in de opvang komen informatieve avondprogramma's en een uitgebreide training aan bod. In deze weken leren de deelnemers niet alleen de andere zijde van harddruggebruikers kennen, maar zij leren zodoende ook vaak zichzelf van een andere kant kennen.

`Mensen zijn vaak negatief over verslaafden, maar als je er niet mee in aanraking komt, kun je er ook geen goed oordeel over geven. Al mijn vooroordelen zijn in ieder geval ontkracht. Ik vond verslaafden altijd zielige mensen, maar dat blijkt niet te kloppen', aldus een deelnemer van de Zomer OriënteringsWeken.

Stichting

Stichting De Regenboog biedt mensen die door niemand anders worden geholpen éven rust in een hectische wereld. Met een douche, schone kleding of gewoon een kopje koffie. Dagelijks helpen we meer dan 250 harddruggebruikers in onze aanloopcentra en verblijfsruimtes.

Belangstellenden voor de Zomer OriënteringsWeken zijn van harte welkom. Voor meer informatie kunnen zij De Regenboog bellen: 020 - 5317600. Op www.deregenboog.org is meer informatie over De Regenboog en de Zomer OriënteringsWeken te vinden.

© Gemeente Amsterdam