Ingezonden persbericht


Enterprise Storage Group bevestigt leiderspositie Hitachi Lightning 9980V bij omvangrijke storage-consolidatie

Hoogste applicatiebeschikbaarheid en -prestaties in vergelijking met andere storage-systemen

Amsterdam, 16 maart 2004 - Volgens het meest recente onderzoeksrapport van het Enterprise Storage Group Lab is het Lightning 9980V storage-systeem van Hitachi Data System hét platform voor storage-consolidatie. Het onderzoek koppelt de unieke mogelijkheden van de Lightning 9980V aan concrete toegevoegde waarde voor klanten.

"Uit onze eigen technische analyses en diepte-interviews met klanten blijkt dat de Lightning 9980V een zeer krachtige storage-consolidatieoplossing is", zegt Tony Asaro, Senior Analyst van het ESG Lab. "Op basis van de prestaties, betrouwbaarheid, schaalbaarheid, capaciteit, het beheergemak en de unieke, krachtige functionaliteit van dit systeem raden we de Lightning 9980V aan voor iedereen die een storage-consolidatieproject overweegt."

In het rapport 'Hitachi Lightning 9980V: Enterprise Storage Consolidation Analysis' geeft het ESG Lab aan erg onder de indruk te zijn van de Host Storage Domains, de Virtual Storage Ports en de Priority Access-software. Deze unieke elementen dragen bij aan succesvolle storage-consolidaties.

ESG Lab interviewde voor het onderzoek verschillende Hitachi-klanten, waarin zij de meest tastbare voordelen van storage-consolidatie met de Lightning 9980V enterprise storage-systemen aangaven. Een bank uit de Fortune 50-lijst kon het aantal storage-systemen voor de ondersteuning van 80.000 Microsoft Exchange-gebruikers terugbrengen van acht tot één Hitachi-systeem. Een vooraanstaande verzekeringsmaatschappij gebruikte 18 storage-systemen van verschillende leveranciers voor de ondersteuning van het datawarehouse en andere applicaties. Dit aantal kon teruggebracht worden tot acht Lightning 9980V-systemen, waarbij ook de prestaties van applicaties aanzienlijk verbeterd werden.

ESG Lab gaf verder aan dat de geavanceerde Hitachi HiStar crossbar switch-architectuur het systeem geschikt maakt voor aanzienlijk hogere belastingen dan andere storage-producten. Op basis van deze architectuur is de Lightning 9980V schaalbaar tot 150TB ruwe capaciteit. Dit is de hoogste capaciteit die momenteel in de markt beschikbaar is.

Het unieke meta-cache van de Lightning 9900V Series biedt gebruikers een aantal belangrijke voordelen. De configuratie-informatie is dynamisch, in tegenstelling tot de statische configuraties die periodieke veranderingen van bin files vereist. Hierdoor worden vrijwel alle oorzaken voor geplande downtime weggenomen. Dat is een belangrijke overweging voor elke consolidatie- of hoge-beschikbaarheidsstrategie.

Het volledige ESG-rapport is beschikbaar via: www.hds.com.

###

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl