Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 16 maart

Alkmaar 16-03-2004 - 16.00 uur

Snelle autodiefstal
Alkmaar, maandag 15 maart 2004
Maandagavond vond een supersnelle autodiefstal plaats in Alkmaar Noord. Kort na 22.00 uur parkeerde de eigenaar van een Opel Astra zijn auto op de Duivelandstraat. Hij wilde wat goederen uit zijn auto laden en verliet de auto terwijl hij de motor liet draaien. Plotseling hoorde hij een auto aan komen rijden die stopte. Toen hij enkele seconden weer richting zijn auto liep zag hij dat een onbekende man daarmee wegreed. Na een zoektocht vond de eigenaar de auto een uur later terug op de Faktorij. Een signalement van de dader is niet bekend. Ook kon de eigenaar niets vertellen over de auto die mogelijk betrokken is geweest bij de diefstal c.q. joyriding.

Graafmachine gestolen
Akersloot, maandag 15 maart 2004
In een bedrijf aan de Molenlei heeft in de periode tussen donderdag 11 maart en maandag 15 maart een inbraak plaats gevonden. De inbreker heeft een roldeur geforceerd waarna hij het pand is binnengekomen. De mini-graafmachine stond op een aanhangwagen met drie graafbakken, het geheel is gestolen. De graafmachine is van het merk Kubota en is blauw met oranje van kleur.

Man met hamer aangehouden
Alkmaar, maandag 15 maart 2004
Een 30-jarige man uit Alkmaar is aangehouden op de 2e Landdwarsstraat nadat hij twee ramen met een hamer had ingeslagen bij een horecagelegenheid aan de Mient. Nadat de man zijn daad had gedaan vluchtte hij weg. Agenten hebben hem met behulp van een oplettende getuige kunnen traceren, hij had zich verstopt tussen geparkeerd staande auto's. De man heeft geestelijke problemen, hij verklaarde de schade te willen vergoeden.

Twee potentiële inbrekers aangehouden
Alkmaar, dinsdag 16 maart 2004
Een 17- en 18-jarige jongen uit Alkmaar zijn rond 01.30 uur aangehouden op de Laat en het Vijvertje, nadat ze hadden geprobeerd in te breken bij een winkel aan de Laat. Een oplettende getuige had de politie gealarmeerd na het horen van inbraakgeluiden. Nog voordat ze het pand konden binnenkomen werden de heren in de kraag gevat. Ze zijn ingesloten op het politiebureau.

Auto gestolen
Heerhugowaard, dinsdag 16 maart 2004
Tussen gistermiddag 16.00 uur en vanmorgen 09.00 uur is er vanaf het Mahatma Gandhihof een Renault Megane weggenomen. Het voertuig is grijs van kleur en voorzien van het kenteken 05-LP-PN.