Heuvelrug, 16.25 uur

Utrecht 16-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Politie onderzoekt inbraak
DOORN De politie van het district Heuvelrug is bezig met een onderzoek naar een op 10 februari gepleegde inbraak bij een bedrijf aan de Kortenburglaan. Bij deze inbraak werden geen spullen gestolen, maar wel voor enkele duizenden euros aan braakschade aangericht.

Rond 02.45 uur kwam bij de politie een melding van een inbraak binnen. Toen agenten ter plaatse kwamen werden twee personen gezien, die er snel vandoor gingen. Even later zagen agenten een man op een fiets voorbij komen, die enigszins aan het signalement voldeed. Deze man was zomers gekleed, ondanks dat de temperatuur op dat moment rond het vriespunt lag. Ook voor zijn aanwezigheid op dat moment legde hij een vage verklaring af. Hierop werd de man, een 23-jarige Utrechter, aangehouden.

fiets

Gedurende het onderzoek in de afgelopen weken zijn enkele onduidelijkheden gebleven. Zo vond in dezelfde nacht als de inbraak een diefstal plaats van een rode Opel Kadett vanaf de Van Bennekomweg. Het is mogelijk dat een verdachte hiermee weg is gegaan. De auto is nog niet teruggevonden.
Daarnaast bestaat het vermoeden dat de aangehouden Utrechter op een gestolen fiets reed. Bij de politie is nog geen aangifte van diefstal binnengekomen. Voor het onderzoek is het zeer belangrijk om te weten of deze fiets gestolen is. Het betreft een groene herenfiets met lichtbruine fietstassen.
Degenen die informatie kunnen verstrekken over de inbraak, diefstal van de auto of mogelijke diefstal van de fiets, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Heuvelrug, via tel. 0900-8844.

Aanrijding met letsel
LANGBROEK Op dinsdagochtend heeft een ongeval met letsel plaatsgevonden. Omstreeks 11.10 uur fietste een 76-jarige man uit Veenendaal op de Gooijerdijk. Bij het passeren van een trekker kwam de man in botsing met de cultivator van de trekker. De trekker werd bestuurd door een 58-jarige man uit Doorn. Door de botsing viel de man half in de sloot en kwam hij met zijn hoofd op de grond terecht. De man is met hoofd- en beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onbekend hoe de botsing heeft kunnen ontstaan. De bestuurder van de tractor heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden met een niet-afgedekte cultivator.