Gemeente Eindhoven

Persbericht: 16 maart 2004, no. 79

Acht behoudt supermarkt

Het college van burgemeester en wethouders wil in Acht een supermarkt behouden. Omdat de huidige locatie van de supermarkt onvoldoende perspectief biedt, heeft het college kaders vastgesteld om een moderne en full-service supermarkt van voldoende omvang te ontwikkelen en exploiteren.

De plek van de huidige supermarkt in Acht is volgens huidige en toekomstige maatstaven te klein voor een gezonde exploitatie. Inmiddels dreigt sluiting van deze supermarkt. Met de sluiting verdwijnt de laatste supermarkt uit het voormalige kerkdorp. Als de supermarkt behouden wordt, dan is de verzorging van de inwoners van Acht voor wat betreft de dagelijks benodigde artikelen veiliggesteld.

Locatie
De beoogde plaats voor de nieuwe supermarkt is het huidige hertenkamp. Bebouwing hier betekent herstel van het historische lint. Naast het bebouwen van het hertenkamp wil het college de overgang van de Rijnstraat naar de Waalstraat, bij het parkje, uit laten voeren als een bajonet, zoals ook vroeger het geval is geweest. De dorpsraad Acht is het eens met het belang van een supermarkt voor Acht, maar adviseert negatief over de locatie Hertenkamp. Verplaatsen hertenkamp Gestreefd wordt naar het verplaatsen van het hertenkamp. Een voor de hand liggende en reële optie is het inpassen van het hertenkamp in de groen- en speelvoorziening gelegen tussen de voormalige Rabobank, Merwedestraat, Volkerak en Cor Gehrelslaan. Deze locatie ligt op nog geen 25 meter afstand van de huidige locatie en biedt voldoende ruimte.

© 2004 Gemeente Eindhoven