Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


16 maart 2004


Apeldoorn - Insluiper overlopen


Maandagavond omstreeks 21.20 uur hoorde een 67 jarige bewoner aan de Tuinstraat een vreemd geluid op de begane grond. De man was op dat moment op de 1e verdieping. De bewoner trof beneden manspersoon aan. Deze vluchtte de woning uit met onder zijn arm een stereo-installatie. Daarna is de man op een fiets gevlucht in de richting van de van Galenstraat. De bewoner mist tevens een mobiele telefoon en een looptelefoon.
In de haast had de insluiper een sporttas achtergelaten.
De insluiper is ca. 25 - 30 jaar, donkere huidskleur 1.70 m. lang met een smal postuur. Hij droeg een donkere spijkerbroek, een groen legerjack en een zwarte pet.


Beekbergen - Fietser gewond


Bij een aanrijding op de Arnhemseweg raakte maandag omstreeks 08.20 een 54 jarige fietser uit Beekbergen gewond. De fietser had bij het oversteken een 19 jarige automobilist uit Beekbergen niet ziet aankomen en kwam via de motorkap van de auto op de weg terecht. De man had letsel in zijn gezicht en aan zijn handen en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Tasjesroof


In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.15 uur werd een 19 jarige inwoonster uit Apeldoorn van haar tas beroofd. Zij fietste rond dit tijdstip langs de Arnhemseweg in de richting van Beekbergen. Ze werd ingehaald door een man op de fiets die haar tas wegrukte. Even later gooide hij de tas weg, maar was de gsm eruit gehaald. De man was een blanke man van ongeveer 30 tot 40 jaar oud en hij had kort donkerblond haar.


Apeldoorn - Fietsster raakt gewond


Een 16 jarige fietsster uit Apeldoorn raakte maandag rond 10.25 uur gewond na een aanrijding op de Rijnstraat. De 16 jarige fietste over de Rijnstraat en stak de Kayersdijk over. Hierbij zag zij de 19 jarige automobiliste uit Brummen niet aankomen. Zij kwam op de motorkap en terecht en viel vervolgens op de weg. Zij werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Bromfietser aangereden


Maandag werd op de Deventerstraat rond 07.20 uur een 17 jarige bromfietser uit Deventer aangereden. Een 32 jarige automobilist uit Twello wilde de Jhr. Molleruslaan inrijden en ontdekte dat men vanaf de Deventerweg deze straat niet inrijden mag. Hij reed achteruit en zag hierbij de bromfietser over het hoofd. De 17 jarige raakte niet gewond en beide voertuigen liepen lichte schade op.


Snelheidscontroles


Maandag werd op de volgende locaties gecontroleerd:
Apeldoorn - Laan van Maten = 50 km weg, 9 bekeuringen, hoogste snelheid 77 km. Tevens 4x bekeurd voor niet dragen van de autogordel.
Apeldoorn - Kayersdijk = 50 km weg, 64 bekeuringen, hoogste snelheid 80 km. Tevens 1x bekeurd voor niet handsfree bellen en 1x voor rijden door rood licht.
Wenum Wiesel - Zwolseweg = 50 km weg, 91 bekeuringen, hoogste snelheid 95 km.


Apeldoorn - Bonnen voor fout parkeren


In de omgeving van het Caterplein werden maandag 12 bonnen uitgeschreven. In de vergunningszone rond Orpheus 2 werden 2 bekeuringen uitgeschreven.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --