Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


16 maart 2004


Brummen - Ongeval


Op de Eerbeekseweg vond maandag omstreeks 15.50 uur een aanrijding plaats, waarbij een 50 jarige automobiliste uit Velserbroek gewond raakte. De vrouw botste op de Eerbeekseweg achterop de auto van een 34 jarige automobiliste uit Wenum Wiesel. De 34 jarige stond stil op de rijbaan om linksaf te kunnen slaan. De 50 jarige werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Zutphen - Rijbewijs ingevorderd


Werd vannacht rond 02.10 uur de auto van een 35 jarige inwoner uit Ruurlo gecontroleerd. Deze bleek niet verzekerd en de APK was verlopen. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Hij blies 2.0 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd.


Warnsveld - Diefstal uit auto


Afgelopen weekend werd ingebroken in de auto van een 52 jarige inwoner uit Warnsveld. De auto stond geparkeerd aan de Rijksstraatweg. Weggenomen werden de autoradio cd-speler en vijf cd's. Er werd een slot geforceerd.


Twello - Ruit vernield


Afgelopen weekend werd een ruit van een lokaal van de peuterspeelzaal aan de Abraham Kuyperstraat vernield. De ruit van 2 bij 2,5 m was gebarsten en moet geheel vervangen worden.


Vorden - Uitrijden mest


Een 41 jarige inwoner uit Vorden werd maandagmorgen proces verbaal aangezegd. Bij het mest uitrijden bracht de man de mest niet op het weiland middels een injecteerden maar sproeide voluit. Milieu proces verbaal zal worden opgemaakt.


Leuvenheim - Snelheidscontrole


Naar aanleiding van klachten over de snelheid aan de Metelerkamp werd maandag tussen 17.00 en 17.30 gecontroleerd. Van de 15 gecontroleerde auto's reden 5 bestuurders harder dan de toegestane 30 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 46 km.


Zutphen - Controle


Tijdens verkeerscontrole werden maandag drie bekeuringen uitgeschreven voor de volgende zaken: 1x een 3 jarig kind op de voorstoel van de auto zonder beveiligingsmiddel, 1x parkeren buiten de vakken en 1x overschrijding van de constructiesnelheid van een bromfiets.


Lochem / Laren - Radarverklikkers in beslag genomen


Afgelopen zondag werden tijdens snelheidscontroles op de Barchemseweg in Lochem en de Rengersweg in Laren radarverklikkers in beslag genomen door het team Verkeershandhaving. Een 28 jarige inwoner uit Lochem en een 44 jarige inwoner uit Heino moesten de verklikkers inleveren en zullen een boete tegemoet zien.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58



---- --