Gemeente Ede

nummer 59 / Ede, 16 maart 2004

Als grond tijdig verworven wordt
Aanleg ontsluitingsweg Lunteren voorjaar 2005 van start

De werkzaamheden voor de aanleg van een ontsluitingsweg langs Lunteren kunnen in het voorjaar van 2005 beginnen. Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor het bestemmingsplan voor de ontsluitingsweg vast te stellen in de gemeenteraadsvergadering van 15 april. Vervolgens moet de provincie het bestemmingsplan goedkeuren; dit zal de provincie naar verwachting in oktober doen.

De ontsluitingsweg Lunteren moet langs de zuidwest-zijde van het dorp gaan lopen. De weg wordt ca 2 km lang en zal een verbinding gaan vormen tussen de Edeseweg en de Postweg. Door de aanleg van deze weg zal - in combinatie met de "knip" in de Dorpsstraat en aanvullende maatregelen - de veiligheid en de leefbaarheid in het centrum van Lunteren worden verbeterd, waarmee een aantrekkelijk centrum wordt gecreëerd.

Het ontwerp-bestemmingsplan heeft van 13 november t/m 10 december 2003 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn 8 schriftelijke zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen zijn voor B&W aanleiding geweest het bestemmingsplan op één onderdeel te wijzigen. Dit betreft een kleine aanpassing van de plangrens. B&W stellen de gemeenteraad dan ook voor, het bestemmingsplan ontsluitingsweg Lunteren op dit onderdeel gewijzigd vast te stellen

Verdere procedure
Zoals het er nu naar uitziet zal de gemeenteraad op 15 april aanstaande het bestemmingsplan voor de ontsluitingsweg vaststellen. Voorafgaand daaraan zal het voorstel worden besproken in de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling van 30 maart a.s. Het vastgestelde bestemmingsplan zal vervolgens ter inzage worden gelegd en ter goedkeuring worden toegezonden aan Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland. Gedurende deze periode kunnen degenen die een zienswijze bij de raad hebben ingediend schriftelijk bezwaren ("bedenkingen") tegen het plan indienen bij Gedeputeerde Staten. Tegen de bij vaststelling aangebrachte wijziging kan iedereen bezwaar maken. Zodra Gedeputeerde Staten het plan goedgekeurd hebben, is het plan van kracht. Mensen die bij de provincie bezwaar gemaakt hebben kunnen dan eventueel nog wel bezwaar maken bij de Raad van State.

Als de ontsluitingsweg er ligt, kan de Dorpsstraat aangepakt worden en kan het werk aan een aantrekkelijk centrum voor Lunteren daadwerkelijk van start gaan.

---