Ingezonden persbericht


Den Haag, 15 maart 2004

Vragen van de leden Eijsink en Van Heemst (beiden PvdA) aan de minister en staatssecretaris van Defensie


1.

Heeft u een overzicht van de betrokkenheid van oud-militairen bij ernstige geweldsmisdrijven, zoals de recent voor een tweetal moorden veroordeelde Pascal F.? *)


2.

Geeft dit voor u aanleiding om te komen tot een onderzoek naar de mogelijk structurele aspecten van deze misdrijven gepleegd door oud-militairen?


3.

Geeft dit voor u tevens aanleiding om te komen tot een nadere evaluatie van het huidige beleid inzake psychologische keuring van militairen en/of psychische nazorg van veteranen?


4.

Indien de antwoorden op de vragen 2. en/of 3. bevestigend luiden, wilt u de Kamer over de resultaten van dit onderzoek en deze evaluatie informeren?


5.

Welke conclusies trekt u uit de constatering dat de dubbele moord, waarvoor Pascal F. veroordeeld is, mogelijk gepleegd is met een uit de Prins Mauritskazerne in Ede gestolen UZI?


* Zie o.a. het artikel Om Nadia zal men altijd blijven treuren in de Volkskrant van 10 maart 2004.


---

Tweede Kamer der Staten-Generaal
www.tweedekamer.nl

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. Dit elektronisch bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren.
Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of de volledigheid van dit bericht contact op te nemen met afzender.
No rights can be derived from this message.
This electronic message is intended only for the addressee. Should you have received this message in error, you are kindly requested to delete it and inform the sender.
Should you question the accuracy or the completeness of this message, you are advised to contact the sender.

---