Regering.nl

Ministeries recent
Kamerstukken
12 mrt 2004
EENVOUDIGER ADMINISTRATIE REISKOSTENVERGOEDING

Werkgevers kunnen eenvoudiger een vast bedrag voor de reiskosten van het woon-werkverkeer van werknemers vergoeden. De werkgever hoeft daarvoor niet steeds de declaraties te controleren.

Vanaf 1 januari 2004 geldt voor het woon-werkverkeer een vaste vergoeding van 18 eurocent per kilometer. Staatssecretaris Wijn (Financiën) heeft nu besloten dat in plaats van een vergoeding op basis van declaraties, werkgevers de reiskosten voor het woon-werkverkeer in een vast bedrag kunnen vergoeden.

Voor de berekening van dit vaste bedrag wordt uitgegaan van een aantal van 260 werkdagen per jaar, verminderd met het gemiddelde aantal dagen voor vakantie, ziekte en verlof (54 dagen). Deze 204 dagen worden vermenigvuldigd met de totale reisafstand van de werknemer (maximaal 150 kilometer per dag) en vervolgens met het kilometertarief van 18 eurocent.

De nieuwe berekeningswijze betekent dat de werkgever niet meer steeds de declaraties voor het woon-werkverkeer van alle werknemers hoeft te controleren. Ook loopt de vergoeding gewoon door bij ziekte of verlof. 'Dit betekent voor de werkgevers minder rekenwerk', aldus staatssecretaris Wijn.

Bron:



Zie het origineel
Persbericht ministerie van Financiën

Meer informatie:
Besluit staatsecretaris Wijn

Lijn

© 2002-2003 Rijksvoorlichtingsdienst