Politie Friesland

Politieberichten van 15/03 13.00 uur t/m 16/03 07.00 uur

Fryslân 16-03-2004 - Voor verdere informatie kunt u tijdens werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Leeuwarden: inbraak kantoor
Maandag omstreeks 03.00 uur is ingebroken in een kantoorpand aan het Zuidvliet. Men kwam binnen door vernieling van een ruit van een achterdeur. Vanuit het pand werd een computer meegenomen. Namens het bedrijf deed een 42-jarige man uit Stiens aangifte.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 17.00 uur werd een 40-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van een diefstal in een winkel aan De Centrale. Hij werd na het passeren van de kassa door een
beveiligingsmedewerker betrapt op diefstal van een dvd-speler. De man maakte daarbij gebruik van een speciale tas om de beveiligingspoort te misleiden. Hij werd overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek ingesloten. Namens de winkel deed een 23-jarige man uit Leeuwarden aangifte.
In de tas van de verdachte werd ook een speelgoedpistool aangetroffen. Omdat dit voorwerp voor bedreiging geschikt is, wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit.

Leeuwarden: rijbewijs kwijt na te hard rijden
Maandag omstreeks 21.50 uur is een 20-jarige man uit Creil met zijn personenauto gecontroleerd op de Aldlansdyk. Hij reed 83 km/h, terwijl ter plaatse in verband met werkzaamheden slechts 30 km/h is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sneek: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 20.30 uur vond op het fietspad langs de Lemmerweg een aanrijding plaats tussen twee bromfietsers. Een 18-jarige jongeman uit IJlst kwam vanuit de richting Sneek juist uit de fietstunnel. In tegenovergestelde richting naderde een 16-jarige jongeman uit Raerd. De beide bromfietsers reden frontaal op elkaar juist buiten de fietstunnel aan de kant van Jutrijp. Beide bestuurders zijn met één of meerdere fracturen overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag omstreeks 20.30 uur is ingebroken in een woning aan het Bataviaplein. De bewoner, een 26-jarige man, werd wakker omdat hij de voordeur hoorde piepen. Toen hij naar beneden ging zal hij een onbekende man met een zwarte jas de woning verlaten. Toen de aangever bij de voordeur was, was de verdachte al uit zijn gezichtsveld. Er bleek in de woning te zijn ingebroken. De verdachte is vermoedelijk via een niet afgesloten raam naar binnen gekomen. Uit de woning zijn een portemonnee met pasjes en een geldbedrag, sleutels en sigaretten gestolen.

Grou: inbraak woning
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan De Kupe. Door een gaatje te boren kon een tuimelraam geopend worden. Vanuit de woning zijn in ieder geval bankpasjes, mobiele telefoons, een frees, een hogedrukspuit en geld gestolen. Vermoedelijk is er meer weg. De bewoner, een 49-jarige man, deed aangifte.

Surhuisterveen: drie inbraken
Afgelopen weekend is op twee plaatsen ingebroken. Bij een bedrijf aan De Dellen kwam men binnen door ruitjes van een garagedeur te vernielen. Er werd voor zover bekend niets gestolen. Een 34-jarige man uit Surhuisterveen deed aangifte. Bij een woning aan de Zwitserlaan werd geprobeerd de achterdeur open te breken. Dat is niet gelukt. De bewoner, een 51-jarige man, deed aangifte. Bij een woning aan de Langelaan werd de achterdeur opengebroken. Kasten werden doorzocht, maar ook hier werd niets weggenomen. De 26-jarige bewoner deed aangifte.

Hantumhuizen: man aangehouden na bedreiging
Maandag omstreeks 17.35 uur werd gemeld dat een man met een groot mes op It Paedsje liep. Hij had ook bij de woning van een 58-jarige man op de ruiten geslagen en bedreigingen geuit. Hij zou iedereen opblazen met handgranaten. Een week eerder was hetzelfde gebeurd. De man, een 41-jarige bewoner van Hantumhuizen, werd op verdenking van bedreiging aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.