Politie Flevoland

Verkeerscontroles Noordoostpolder

Noordoostpolder 16-03-2004 - De politie in de Noordoostpolder heeft naar aanleiding van klachten van omwonenden maandagmorgen en -middag gecontroleerd op snelheid op de Vliegtuigweg in Nagele en Kleinweg in Emmeloord.

Op de Vliegtuigweg werden in totaal dertien bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid op deze tachtig kilometer weg, was na meetcorrectie 132 kilometer per uur. De bestuurder, een 30-jarige Marknessers kan niet alleen een boete tegemoet zien, ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op de Kleiweg werd maandagmorgen begonnen met een verkeerscontrole, ook voornamelijk vanwege de hoge snelheid, in de middaguren werd opnieuw op die weg gecontroleerd. Omwoners verklaarden tegenover agenten dat die weg als racebaan wordt gebruikt.

Er werden in totaal twintig bekeuringen uitgedeeld. De hoogste gemeten snelheid was 117 kilometer per uur. In totaal werd er veertien keer geschreven voor te hard rijden. Verder werd beboet voor onder meer het niet handsfree rijden, het bezit van een radardetector, vervallen APK, maar ook brommers gingen op de bon voor rijden zonder geldige papieren (verzekering en certificaat).