Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - jongen (13) van mobiele telefoon beroofd

Publicatiedatum: 16-03-2004

Op een speelplaats aan de Nieuwe Maanderbuurtweg in Ede is maandagavond een 13-jarige jongen uit die plaats beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen was daar samen met een kameraadje aan het spelen toen er een onbekende jongen uit de bosjes tevoorschijn kwam en het slachtoffer dreigde neer te steken als hij zijn telefoon niet afgaf. Ook de speelkameraad van het slachtoffer werd bedreigd. Uit vrees dat het dreigement werd uitgevoerd stond het slachtoffer zijn toestel af, waarop de onbekende zich uit de voeten maakte richting Stroombergflat. Volgens beide slachtoffers zou het gaan om een jongen van ongeveer 15 a 16 jaar met een getinte huidskleur en plat, donker kroeshaar, gekleed in een bruine jas met witte strepen en sportschoenen. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren. Men daarvoor terecht op het telefoonnummer 0900-8844 of op het politiebureau aan de Breelaan in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - malafide gasfitters actief

Publicatiedatum: 16-03-2004

Dankzij alert bankpersoneel is maandag voorkomen dat een 92-jarige vrouw uit Bennekom zou worden opgelicht door malafide gasfitters. De Bennekomse kreeg die dag bezoek van twee mannen die beweerden dat er een gaslek in de tuin van haar woning zat dat gerepareerd moest worden. Daarbij zouden de kosten, enkele duizenden euro's, meteen betaald moeten worden. Volgens de vermeende gasfitters zou het geld later door de gemeente worden terugbetaald. De vrouw toog hierop naar de bank en deed daar haar relaas. Het personeel daar kreeg argwaan en trachtte het verhaal bij het energiebedrijf te verifiëren. Al gauw bleek dat men daar van niets wist, waarop de politie gewaarschuwd werd. Die trof de verdachte gasfitters niet meer aan. Volgens de Bennekomse vrouw zou het gaan om twee mannen van ongeveer 35 jaar met een normaal postuur en netjes gekleed. De politie adviseert alert te zijn op dit soort praktijken en geen vreemden zomaar in de woning toe te laten. In voorkomend geval doet men er goed aan direct de politie te waarschuwen (0900-8844), waarbij goede persoonsbeschrijvingen en eventueel kentekens van gebruikte auto's van belang kunnen zijn om snel en doeltreffen te kunnen reageren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - man aangehouden met vervalste pas

Publicatiedatum: 16-03-2004

Een 18-jarige Wageninger is maandagmiddag in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van valsheid in geschriften. De man zou geprobeerd hebben bij een bank een rekening te openen met een vervalst legitimatiebewijs. Personeel van de bank kreeg argwaan en waarschuwde de politie. Agenten stelden daarop vast dat er met de geldigheidsdatum van het document gerommeld was en hielden de Wageninger aan. De man bekende later de vervalsing en is na verhoor naar huis gestuurd met een dagvaarding. Binnenkort zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles: ruim 250 keer te hard
Publicatiedatum: 16-03-2004

Bij twee snelheidscontroles in Ederveen en Otterlo zijn maandag in totaal 255 snelheidsovertreders tegen de lamp gelopen. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde tussen 14.45 en 20.45 uur op de Rijksweg in Ederveen. Onder ruim 4700 passanten reden 226 bestuurder harder dan de voorgeschreven 80 km/u. In Otterlo werd tussen 16.00 en 21.00 uur gecontroleerd op de Apeldoornseweg. Daar reden 29 bestuurders harder dan de daar geldende maximumsnelheid van 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/u en werd geconstateerd op de Apeldoornseweg in Otterlo.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606