Ingezonden persbericht


Persbericht

Arie van den Brand nieuwe voorzitter Biologica

Het bestuur van Biologica heeft gisteren de heer Arie van den Brand benoemd tot voorzitter van Biologica. Hij volgt hiermee Ria Beckers op, die er de afgelopen 10 jaar als voorzitter aan heeft gewerkt om de biologische sector een duidelijke positie te geven als een professionele, innovatieve en herkenbare beweging in de landbouw.

Arie van den Brand (53) neemt vandaag met een receptie afscheid als Tweede Kamerlid van Groen Links, een functie die hij vanaf 2002 vervulde. Deze functie was om gezondheidsredenen te zwaar. Met zijn afscheid als kamerlid is er tijd vrij gekomen voor andere activiteiten. Met Arie van den Brand komt er in navolging van Ria Beckers weer een bruggenbouwer aan het roer van Biologica, die naast de duurzame groei van de sector de rol van de biologische sector als kraamkamer voor de verduurzaming van de totale landbouw centraal zal stellen.

Arie van den Brand is voor zijn kamerlidmaatschap o.a. voorzitter geweest van het Centrum Landbouw en Milieu (CLM) en was als directeur verbonden aan In Natura. Hij heeft cultuurtechniek en voorlichtingskunde gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen en vervult momenteel met name een aantal internationale bestuurs- en adviseursfuncties, die gericht zijn op verduurzaming en vermaatschappelijking van de landbouw. Biologica is verguld met de toetreding van Arie van den Brand als nieuwe voorzitter. De biologische sector wil zich naast de verbreding met name op innovaties en vermaatschappelijking verder profileren.

Tijdens het EKO-congres op 6 april a.s. (zie: www.platformbiologica.nl/agenda) zal op passende wijze afscheid worden genomen van Ria Beckers. Ria Beckers laat Biologica achter als een krachtige spreekbuis voor de biologische sector, waar boeren en tuinders, handelaren, en retailers op het gebied van onderzoekscoördinatie, regelgeving, gentech-vrije productie en promotie samenwerken.

Einde persbericht

Meer info:

Biologica, Annelijn Steenbruggen of Bert van Ruitenbeek, tel. 030-2339970.

Biologica is de beleids- en promotieorganisatie voor biologische landbouw en voeding. Kijk voor meer informatie op internet: www.platformbiologica.nl.