Ingezonden persbericht


Pecoma Informatica en EDCubed tekenen certified Partnership Agreement

Gezamenlijke ontwikkeling hoogwaardige applicatieontwikkelingssystemen

Amsterdam, 16 maart 2004 - EDCubed en Pecoma Informatica hebben een partnership getekend om gezamenlijk kosteneffectieve applicatieontwikkelingssystemen te ontwikkelen en te beheren. Hiermee onderstrepen beide ondernemingen hun commitment met innovatie en willen ze een doorbraak mogelijk maken op het vlak van kosteneffectief ontwikkelen en beheren van applicatieontwikkelingssystemen.

"Deze uitbreiding van ons netwerk betekent niet alleen een goede invulling van onze strategie om de financiële sector nog beter te bedienen, maar het geeft ook invulling aan de marktvraag naar 'best-of-breed'-oplossingen die ondernemingen een duidelijke toegevoegde waarde bieden", aldus Wim Jansen, directeur van EDCubed. "Met The EDCubed Technology - ofwel: TET - kunnen bedrijven op structurele wijze bekende problemen in de ICT-sector oplossen, zoals de beheersing van kosten en tijd. Zeker in het huidige economische klimaat zijn dit factoren die een kritische rol spelen in beslissingstrajecten."

Voor EDCubed betekent de samenwerking naast het vergroten van zijn mogelijkheden tot groei vooral een structurele invulling van zijn innovatieve karakter. Tevens is het een commitment om samen met partners de ontwikkeling, de bouw en het beheer van applicaties te verbeteren, waarbij de gebruiker centraal blijft staan.

"Voor ons is dit partnership vooral een investering in Nederland als innovatief kennisland", onderstreept Gerard van Remoortere, algemeen directeur van Pecoma Informatica. "Nederland heeft een aantal sterk innoverende bedrijven en EDCubed is daar één van. De producten van EDCubed stellen ons in staat om het ontwikkelen van applicatieontwikkelingssystemen zélf te automatiseren. Hierdoor is het mogelijk direct applicatiesystemen te genereren vanuit bedrijfsmodellen. Dit levert zoveel kostenbesparingen en kwaliteitsverhoging op, dat we hierdoor kunnen concurreren met uitbestedingsactiviteiten naar lage-lonenlanden. Extra voordeel is dat we alle kennis van de bedrijfsprocessen in eigen land houden en op die manier daadwerkelijk een bijdrage leveren aan Nederland Kennisland."

EDCubed en Pecoma Informatica zullen direct een aantal mensen opleiden in het gebruik en de toepassing van TET. Samen zullen ze een aantal modellen en applicatiesystemen gaan ontwikkelen, gericht op toepassing in de financiële sector.

EDCubed
Sinds zijn oprichting in 1997 heeft EDCubed de statistieken op het gebied van high-performance systeemontwikkeling continu verbeterd. Diverse systemen in de financiële dienstverlening werden ontwikkeld met een ongekend hoge productiviteit. De basis van het succes ligt in The EDCubed Technology (TET). TET staat voor een ontwikkelomgeving waarin een groot deel van het proces is geautomatiseerd. De kracht van de technologie is dat wordt uitgegaan van de bedrijfsprocessen. Deze worden geformaliseerd in modellen en vervolgens volledig gegenereerd naar een systeem op een platform naar keuze. Doordat onderhoud plaatsvindt op het model, blijft de relatie met het bedrijfsproces gewaarborgd. Ook bij een eventuele overgang naar andere of nieuwe platforms kan het systeem met minimale inspanning worden omgezet. EDCubed won in 2003 de RAD Race door binnen twee dagen een volledig werkend administratief-commercieel systeem te ontwikkelen.

Ingezonden persbericht