Politie Hollands Midden
Datum: 16 maart 2004



Noordwijkerhout - Shawl raakt tussen achterwiel van snorfiets

Een 19-jarige jongen uit Lisse is op maandag 15 maart rond 13.40 uur met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De jongen zat achter op een snorfiets die reed over de Anemoonweg toen zijn shawl tussen de ketting en het achterwiel raakte. De shawl werd met grote snelheid om de nek van de jongen dichtgeknepen. De snorfiets kwam vervolgens ten val. Omstanders reageerden alert door de shawl van de nek los te knippen.


Voorschoten - Snelkraak bij fotowinkel

Op dinsdag 16 maart rond 03.40 uur pleegden onbekenden een snelkraak bij een fotowinkel aan de Schoolstraat. Een etalageruit werd ingeslagen en vervolgens in de winkel diverse vitrines. Uit deze vitrines werd een nog onbekende hoeveelheid fotoapparatuur gestolen. De snelkrakers vertrokken met een grijze VW Passat die diezelfde nacht gestolen bleek te zijn aan de Van Helsdingenlaan. De politie is met een onderzoek begonnen.

Voorschoten (Poging)woninginbraak
In een woning aan de Professor Boerhaaveweg is tussen vrijdag 12 en maandag 15 maart ingebroken. Men kwam de woning, in een appartementcomplex, vermoedelijk binnen via de balkons aan de zijde van het parkeerterrein. Vervolgens werd een klapraam opengebroken. Uit de woning werden geld en sieraden weggenomen. Bij een andere woning in hetzelfde appartementencomplex is het bij een poging gebleven. Ook hier probeerde men een klapraam te forceren.

Roelofarendsveen Kop-staart aanrijding
Op maandag 15 maart omstreeks 14.40 uur vond er op de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam een kop-staart aanrijding plaats tussen twee vrachtauto's en een personenauto. De aanrijding ontstond ter hoogte van Roelofarendsveen nadat de achterste vrachtwagen naar links moest uitwijken omdat het verkeer voor hem plots afremde. Een 49-jarige automobiliste uit Grootschermer, die voor de vrachtwagen reed, week eveneens uit naar de linkerstrook. De 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rijswijk reed hierdoor tegen de auto die vervolgens tegen een andere vrachtwagen botste. Een 42-jarige vrouw uit Purmerend, inzittende van de auto, werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De auto moest worden weggetakeld.


Rijnsaterwoude - Motorrijder rijdt overstekend kind aan

Een 46-jarige motorrijder uit Rijnsaterwoude reed op maandag 15 maart rond 17.15 uur op de Kerkweg een 5-jarig jongetje uit Rijnsaterwoude aan. Het jongetje stak tussen twee geparkeerde auto's plotseling de weg over. De motorrijder kon het jongetje daarop niet meer ontwijken. Hij is met hoofd- borst- en beenletsel overgebracht naar het LUMC.


Waddinxveen - Gewapende overval op vrouw in sekscamper

Een 24-jarige vrouw uit Schiedam is op maandag 15 maart rond 22.00 uur in een op een parkeerplaats aan de Henegouwerweg geparkeerde sekscamper overvallen. Twee mannen drongen de camper binnen en bedreigden de vrouw met vuurwapens. Met een onbekend geldbedrag verlieten de twee de camper. Dit werd gezien door twee passanten die ook een vrouw vanuit de camper hoorden gillen. Zij zetten de achtervolging in op één van de mannen die op een fiets wegreed. Het lukte ze om de man beet te pakken. Door verzet van hem moesten ze weer loslaten. Hij fietste verder weg onder de Coenecoopbrug door. De politie is een onderzoek begonnen. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor.


Gouda - Politie zoekt bromfietser die doorrijdt na aanrijding met fietser

De politie is op zoek naar een bromfietser die op maandag 15 maart rond 08.20 uur op de kruising Goejanverwelledijk met de Goverwellesingel een 56-jarige vrouw op haar fiets aanreed. De vrouw kwam ten val en brak haar heup. De bromfietser reed door. De vrouw werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Lekkerkerk Auto's bekrast en emblemen gestolen
Afgelopen weekend zijn drie auto's die geparkeerd stonden aan de Julianastraat bekrast met een scherp voorwerp door nog onbekenden. Enkele dagen daarvoor werden van twee auto's op de Koninginneweg en op de Lorentzweg de emblemen gestolen. Eerder in de maand waren al zes aangiften gedaan van diefstal van de auto-embleem. Getuigen die iets verdachts hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --