Cursus 'Pers en Communicatie' van start

ZWAAG, 20040210 -- De afgelopen jaren zijn veel bedrijven sterk gegroeid. Daarbij hoort ook professionalisering van de communicatie. Mediapunt uit Zwaag en Ascolta communicatie uit Hoogkarspel spelen daarop in met de nieuwe cursus 'Pers en communicatie in de praktijk'. De eerste cursus start op dinsdag 16 maart in Hoorn.



De cursus bestaat uit vier avonden van drie uur en is speciaal bedoeld voor directeuren en medewerkers die public relations of communicatie in hun takenpakket hebben. Ook is de cursus geschikt voor mensen die zich willen oriënteren op het communicatievak of meer willen weten over de journalistiek. Om efficiënt te leren en een persoonlijke begeleiding te kunnen geven, is het aantal deelnemers aan de cursus beperkt. Verder is het een praktische cursus: deelnemers kunnen van elkaar leren en kunnen volop aan de slag met casussen uit de praktijk.


Tijdens de avonden wordt antwoord gegeven op vragen als:
- wat is communicatie?

- hoe om te gaan met een journalist die plotseling voor de deur staat?
- waaraan moet een journalist zich houden?

- welke communicatiemiddelen moet ik inzetten en met welk doel?
- waarvoor gebruik ik een website?

- heeft een communicatieplan zin?

- wanneer schrijf ik een persbericht?


De docenten zijn adviseurs van Mediapunt en Ascolta communicatie. Beiden hebben een jarenlange ervaring in de strategische en operationele kant van de journalistiek en communicatie. Ook met het geven van cursussen en workshops hebben de docenten hun sporen reeds verdiend.


De kosten van de cursus inclusief lesmateriaal bedragen 275 euro. Inschrijven kan via de website van Mediapunt, www.mediapunt.nl.