Politie Limburg-Noord

Moord op Anoeschka Weezenbeek in De Gouden Tip

Datum: 15-3-2004
Plaats: Venlo - Maastricht

In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie, wordt komende dinsdag uitgebreide aandacht besteed aan een zogeheten 'cold case': de moord op de 15-jarige Anoeschka Weezenbeek. Het meisje verdween op maandag 22 januari 1990 in Budel. Haar stoffelijk overschot werd drie weken later aangetroffen in de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van sluis 16 in Weert. Het Landelijk Team Kindermoord (LTK) heeft enkele maanden geleden de zaak opnieuw geanalyseerd. De politie Brabant Zuid-Oost heeft vervolgens een rechercheteam geformeerd dat met de adviezen van het LTK aan de slag is gegaan. Verder in de uitzending van 16 maart:

Pinnen na inbraken
Na een woninginbraak in Weert en een auto-inbraak in Well, wordt met de gestolen passen op diverse plaatsen gepind. In de uitzending worden de daders herkenbaar getoond op bewakingsbeelden.

Tanken met gestolen kentekenplaten
In Elsloo wordt in één week twee keer getankt zonder te betalen door twee verschillende mannen. Op de foto's is te zien dat er een blauwe Ford Escort werd gebruikt. De kentekenplaten op deze auto waren kort daarvoor gestolen in Melick en Maasbracht. In de uitzending worden de daders herkenbaar getoond op bewakingsbeelden.

Aanslag met vuurwerkbom op gezin in Heythuysen
In de nacht van 28 op 29 februari hebben onbekenden een vuurwerkbom tegen de keukendeur van een woning aan de Kloosterstraat in Heythuysen geplaatst. De explosie richt enorme schade aan en wonder boven wonder raakt niemand van het gezin gewond. Deze zaak wordt in de uitzending gereconstrueerd.

Vanaf dinsdag 16 maart / 17:07 uur is de letterlijke tekst van de uitzending en de getoonde foto's op website www.degoudentip.tv te vinden. Mensen die informatie hebben over een van deze zaken, kunnen tijdens de uitzending of herhalingen bellen naar het politietelefoonteam op het gratis nummer 0800 - 2 552 552. Daarna is het algemene politienummer 0900 - 88 44 (lokaal tarief) beschikbaar