Ingezonden persbericht

Lilian Gonçalves-Ho Kang You voorzitter Prins Claus Fonds

DEN HAAG, 20040316 -- Lilian Gonçalves-Ho Kang You is de nieuwe voorzitter van het Prins Claus Fonds. Zij volgt Professor Anke Niehof op, die deze functie vanaf de oprichting van het Fonds in 1996 heeft vervuld.


De juriste Lilian Gonçalves-Ho Kang You (Paramaribo, Suriname) is lid van het college van de OPTA, de toezichthouder op de post- en telecommunicatiemarkt in Nederland. Van 1994 tot 2000 was zij vice-voorzitter van de Commissie Gelijke Behandeling. Daarvoor was zij advocaat, aanvankelijk in Suriname en vanaf 1984 in Nederland.
Lilian Gonçalves-Ho Kang You bekleedt bestuurlijke functies bij uiteenlopende organisaties en culturele instellingen. Zij is onder meer voorzitter van Amnesty International afdeling Nederland, voorzitter van de Programmaraad van de NPS, bestuurslid van Stichting de Nieuwe Kerk, en lid van de raad van Commissarissen van het Concertgebouw NV.

Het Prins Claus Fonds is een platform voor interculturele uitwisseling. In samenwerking met personen en organisaties in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de Caraïben realiseert het Fonds eigentijdse en innovatieve activiteiten op het gebied van cultuur en ontwikkeling. Sinds 1996 zijn er meer dan 700 culturele producties in samenwerking met het Prins Claus Fonds tot stand gekomen. Wereldwijd zijn 86 Prins Claus Prijzen toegekend aan getalenteerde personen en inspirerende organisaties. De prijs wordt jaarlijks in december uitgereikt in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Johan Friso en Prins Constantijn zijn erevoorzitters van het Fonds. Het bestuur bestaat verder uit Judith Belinfante (vice-voorzitter), Morris Tabaksblat (penningmeester), Niek Biegman, Karim Traïdia, Ashok Bhalotra, Emile Fallaux en Peter Geschiere.




Ingezonden persbericht