Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


16 maart 2004


Ermelo - Bekeuringen


De afgelopen week werd proces verbaal opgemaakt voor de volgende zaken:


4 jongeren gaven vorige maand een valse naam op. Hun identiteit kon als nog achterhaald worden waarna nu proces verbaal opgemaakt kon worden. Zij kregen een boete van 95 Euro voor het opgeven van de valse naam.
2 fietsers en een automobilist voor het rijden in voetgangersgebied
3x rechtsafgebod ngeren bij de Julianalaan

13x wegens diverse parkeerovertredingen

1x nuttigen van alcohol op de openbare weg

1x het doen van ontlasting in struikgewas

3x niet dragen autogordel

4 bromfietsen op rollerbank getest. De volgende bekeuringen: 30, 70 en twee maal 125 Euro.
1x rijden zonder helm op bromfiets

1x niet handsfree mobiel bellen

2 fietsers zonder verlichting

1x rijden met aanhangwagen achter bestelbus zonder rijbewijs E


Verder werden in samenwerking met Kmar snelheidscontroles gehouden op de Oude Nijkerkerweg. Hier werden 42 bestuurder bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 74 km/u waar 50 is toegestaan.


Epe - Inbraak


Afgelopen weekend werd ingebroken in een pand aan de Stationsstraat. Weggenomen werd snoepgoed, waaronder repen mars en snickers. Er werd een ruit ingeslagen om binnen te komen.


Epe - Gordelcontrole


In het kader van het school verkeersveiligheidsproject werd maandag gecontroleerd. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Het merendeel van de kinderen zat keuring in de gordel.


Elburg - Snelheidscontrole


Maandagmiddag werd gecontroleerd op de Hellenbeekstraat en de Oostelijke Rondweg. Er werd gecontroleerd op snelheid en het gebruik van de Gordel. Aan de Hellenbeekstraat werd twee maal bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Aan de Oostelijke Rondweg waren er dat drie. Hier werd vijf keer met te hoge snelheid gereden. Hoogst gemeten was 89 km/u waar 50 is toegestaan.


Wezep - Vrachtwagen gestolen


Afgelopen weekend werd vanaf de vrachtwagenparkeerplaats aan de Rondweg een truck weggenomen. De truck was van de oplegger afgekoppeld. Het gaat om een blauwe vrachtwagen met kenteken BN-FF-74.


Oldebroek - Ongeval


Bij een aanrijding op de Zuiderzeestraat zijn maandag rond 16.40 uur zijn twee gewonden gevallen. Een 22 jarige automobilist uit Elburg moest stoppen. Achter hem reed een 47 jarige automobiliste uit Elburg. Zij botste tegen de auto van de 22 jarige en moest met onbekende verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis. Een 52 jarige inzittende van de 47 jarige werd doorverwezen naar de huisarts omdat zij last had van haar nek.


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --